Dünya ABD’den Suriye’ye Scud füzesi uyarısı

ABD’den Suriye’ye Scud füzesi uyarısı

23.04.2010 - 00:43 | Son Güncellenme:

ABD Dışişleri Bakanlığı, Lübnan’daki Hizbullah militanlarına Scud füzesi sağladığı iddia edilen Suriye’yi sert şekilde uyardı

ABD’den Suriye’ye Scud füzesi uyarısı

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Yakın Doğu ile İlişkilerden Sorumlu Bakan Yardımcısı Jeffrey Feltman, önceki gün Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nde yaptığı konuşmada, iddianın doğru çıkması halinde bunun “tahrik edici, kışkırtıcı bir eylem” olarak değerlendirileceğini söyledi. Feltman, “ABD, geçmişte harekete geçmeye kadir olduğunu göstermiştir. Bu konuda da tüm seçeneklerin masada olacağını tahmin ediyorum” dedi.
Suriye Dışişleri Bakanı Velid El Muallim ise, ilk kez İsrail tarafından dile getirilen iddiaların ABD tarafından da benimsenmesinden üzüntü duyduklarını söyledi. Lübnan Başbakanı Saad El Hariri de söz konusu iddiayı, geçmişte Irak’ın kitle imha silahlarına sahip olduğunun öne sürülmesine benzeterek yalanladı.
2006’da Hizbullah ile İsrail arasında 34 gün süren savaşta, çoğu sivil olmak üzere 1200’den fazla Lübnanlı ve çoğu asker 160 İsrailli ölmüştü.