Dünya ABD’li bakandan PYD/PKK itirafı

ABD’li bakandan PYD/PKK itirafı

13.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

ABD Savunma Bakanı James Mattis, ABD destekli SDG adını kullanan PYD/PKK unsurlarının bir bölümünün diğer bölgelerden Afrin’e kaydığını belirtti.

ABD’li bakandan PYD/PKK itirafı

Mattis, Avrupa seyahati sırasında gazetecilere DAEŞ’le mücadele konusunda açıklama yaptı ve soruları yanıtladı. DŞEA’a karşı mücadelenin Suriye’de devam ettiğini söyleyen Mattis, SDG içerisindeki bazı Kürtlerin Afrin’deki operasyonlar sebebiyle “dikkatlerinin dağıldığını” ve Afrin’e kaydığını belirtti. Mattis, “Şu anda Afrin’de devam etmekte olan dikkati dağıtan bir durum var. Bu durum SDG içerisinde yüzdesi net olmamakla birlikte yüzde 50 veya daha azı ya da çoğunun dikkatini dağıtıyor, Kürt arkadaşlarının Afrin’de saldırı altında olduğunu görüyorlar ve bu da onların dikkatinin oraya kaymasına sebep oluyor. Bazı durumlarda ise bazı birlikler oraya (Afrin’e) kaydı” dedi.

Haberin Devamı

“Türkiye’nin Suriye sınırlarına dair meşru kaygıları var ve biz bunu inkar etmiyoruz” diyen Mattis, ister İsrail isterse Lübnan, Ürdün veya Türkiye olsun meşru güvenlik kaygıları taşıyan ülkelerin bu kaygılarını anladıklarını belirtti. Pentagon daha önce bazı SDG unsurlarının kuvvet kaydırdığını dile getirmiş, ancak resmi bir ağızdan Afrin’e birliklerin kaydırıldığını belirtmemişti.