Dünya ABD'de katledilen Müslüman genç kız için binlerce kişi toplandı

ABD'de katledilen Müslüman genç kız için binlerce kişi toplandı

22.06.2017 - 09:11 | Son Güncellenme:

Beyzbol sopasıyla öldürülen 17 yaşındaki Hassanen'i anmak üzere bir araya gelenler arasında, her dinden ve inançtan insan vardı.

ABDde katledilen Müslüman genç kız için binlerce kişi toplandı

ABD'de geçen pazar günü öldürülen 17 yaşındaki Nabra Hassanen için bir anma töreni gerçekleştirildi. Virginia eyaletinin Reston kentindeki Lake Anne Plaza'ya ülkenin dört bir yanından binlerce kişi geldi.

Haberin Devamı

Etkinlikte konuşan Tüm Dulles Bölgesi Müslüman Toplumu (ADAMS Center) Başkanı İmam Macid, "Sizler Nabra'nın taşıdığı ruhu temsil ediyorsunuz. Tüm bu yaşananlar arasında aslında tek bir toplum olarak bir arada olduğumuzu görüyoruz" dedi.

ABDde katledilen Müslüman genç kız için binlerce kişi toplandı

Oyuncu John Chadwell de kısa bir konuşma yaparak, Hassanen için bir araya gelen insanlara yürekten destek vermek için törende olduğunu anlattı. Chadwell, "Müslüman toplum burada büyük bir destek görüyor. Toplum olarak herkesin beklediği düzeyde bir güvenlik ve itibarı temin etmeliyiz" diye konuştu.

Nabra Hassanen için başkent Washington'ın önemli meydanlarından Dupont Circle'da önceki akşam gerçekleşen anma etkinliğinin ardından, meydandaki anıta bırakılan çiçeklerin yakıldığı bildiriliyor.

Haberin Devamı

Amerikan Fox5 kanalının haberine göre, polis 24 yaşındaki bir şüpheliyi gözaltına aldı. Washington DC polisi, anıtın etrafındaki bazı unsurların sabah saatlerinde ateşe verildiğini doğruladı ancak bunun Hassanen adına bırakılan çiçeklerle ilgisinin olmadığını belirtti.

Mısır asıllı 17 yaşındaki Nabra Hassanen, pazar günü sahur vaktinde arkadaşları ile ADAMS Center Sterling Camisi'ne giderken yolda tartıştıkları Darwin Martinez Torres adlı kişi tarafından beyzbol sopası ile öldürülmüştü.

Torres'in genç kızı neden öldürdüğü henüz bilinmiyor. Sterling polisi, cinayetin nefret suçu olduğunu gösteren bir kanıt olmadığı açıklamasını yaptı. Hassanen'in ailesi ise, cinayetin bir nefret suçu olduğunu savunuyor.