Dünya Açtı ağzını, yumdu gözünü!

Açtı ağzını, yumdu gözünü!

22.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Donald Trump, Anayasa Mahkemesi yargıcı adayı Brett Kavanaugh’yu cinsel saldırıya teşebbüsle suçlayan psikoloji profesörü Christine Blasey Ford’a karşı “itidalli sayılabilecek” tavrını bozdu ve daha önceki mesajlarında yalnızca “o kadın” diye atıfta bulunduğu Ford’a ilk kez açıkça ismini kullanarak meydan okudu.

Açtı ağzını, yumdu gözünü

Dün sabah konuya ilişkin Twitter’dan değerlendirmelerde bulunan Trump, “Dr. Ford’a yönelik saldırı dediği kadar kötü olsaydı, yerel kolluk birimlerine ya kendisi ya da velileri tarafından derhal suç duyurusunda bulunulurdu, bundan hiç şüphem yok. (Ford’dan) Bu dosyalarını göstermesini rica ediyorum, ki bu sayede (olayın) tarih, zaman ve yerini öğrenebiliriz” diye yazdı. Trump daha önceki mesajlarında California’da profesör olan Ford’un ismini kullanmaktan ya da cinsel saldırı iddiasına şüphe dile getirmekten kaçınıyordu.

Haberin Devamı

Trump mesajlarında ayrıca, Kavanaugh’nun “radikal solcu politikacıların saldırısı altında” olduğunu öne sürdü. Senato Adalet Komisyonu’nun Kavanaugh’la ilgili oylamayı Perşembe yapması bekleniyordu. Ancak Ford’un suçlamaları bunun ertelenmesine neden oldu. Ford’un gelecek hafta komisyona ifade verip vermeyeceğine ilişkin müzakereler sürüyor. Cumhuriyetçiler onay sürecinin hızlıca tamamlanmasını isterken, Demokratlar, suçlamaların iyice araştırılması gerektiğini savunuyor.