Dünya Ahmedinecad’dan annesine acı veda

Ahmedinecad’dan annesine acı veda

14.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İran’ın eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad (58), annesinin cenazesi sırasında mezara girdi. Eski liderin annesi Khanom geçtiğimiz çarşamba günü hayatını kaybetti. Ahmedinecad, perşembe günü düzenlenen tören sırasında, annesi mezara koyulmadan önce bir süre içine girip yattı.

Ahmedinecad’dan annesine acı veda


Törende gözyaşlarını tutamayan Ahmedinecad’ın fotoğrafları babasının 2006 yılındaki cenazesini anımsattı. Eski İran lideri babasının vefatında da mezarına girip bir süre boyunca yatmıştı. Törene binlerce kişi katıldı.
Halkın törende yalnız bırakmadığı Ahmedinecad’a İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve dini lider Ayetullah Ali Hamaney de başsağlığı mesajı gönderdi. Ahmedicad’ın cenazelerde yaşadıkları daha önce de haber konusu olmuştu. Eski İran lideri, Venezuela’nın eski lideri Hugo Chavez’in cenazesinde, gözyaşları içinde annesini teselli etmişti. Ahmedinecad’ın Chavez’in annesini teselli ederken sarılması İran’da tepki çekmişti. İran’ın eski lideri, Chavez’in 78 yaşındaki annesi Elena Frias’ı teselli ederken sarıldığı için eleştirilmişti.