Dünya Alman siyasetçiden korkunç öneri

Alman siyasetçiden korkunç öneri

28.06.2010 - 14:57 | Son Güncellenme:

Alman siyasetçi bir gazeteye verdiği röportajda, ülkeye gelen göçmenler için şu korkunç öneride bulundu

Alman siyasetçiden korkunç öneri

Alman Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Berlin eyalet teşkilatı içişleri politikaları sözcüsü Peter Trapp, ülkeye gelen göçmenlerin zeka testine tabi tutulmasını istedi.

Trapp, Bild gazetesine yaptığı açıklamada, göç konusunda ülkeye faydalı olacak bazı kriterlerin belirlenmesi, iyi bir meslek eğitiminin ve uzmanlığın yanı sıra zekanın da bir ölçüt olması gerektiğini belirterek, "Göçmenlere zeka testi uygulanmasından yanayım. Bu konuyu daha fazla tabulaştırmamak lazım" diye konuştu.

Hristiyan Sosyal Birlik Partili (CSU) Avrupa politikaları uzmanı Markus Ferber de, göç konusunda Avrupa’da ortak bir uygulamanın olması gerektiğini ifade ederek, aile birleşimi gibi insani nedenlerin, göç için tek neden olamayacağını söyledi.

Ferber, bu konuda Kanada’yı örnek göstererek, bu ülkenin, göçmen çocuklardan Kanadalı çocuklara göre daha yüksek bir zeka düzeyi istediğini kaydetti.

Yeşiller Partisi Berlin Eyalet Meclisi Üyesi Özcan Mutlu ise, Trapp ve Ferber’in sözlerine sert tepki göstererek, zeka testinin milletvekillerine yapılması gerektiğini, bunun sonucunda CDU’lu milletvekillerinin zeka düzeyinin ne kadar düşük olduğunun görüleceğini söyledi.

Göçmenlere zeka testi yapılması talebinin ırkçı bir yaklaşım olduğunu belirten Mutlu, "Almanya Merkez Bankası’nın bir yönetim kurulu üyesi (Thilo Sarrazin) Türklere, Araplara ve Afrikalılara ’aptal’ diyor. Şimdi de bir CDU’lu zeka testi talep ediyor. Bunlar tehlike veren sinyaller. Bunlar ciddiye alınmalıdır" görüşünü ifade etti.

Sosyal Demokrat Parti (SPD) Berlin Eyalet Meclisi Üyesi Bilkay Öney de, bu tür açıklamaların toplumdaki huzuru bozduğunu, mantıklı siyasetçilerin sorumsuzca açıklamalar yapmaktan kaçınması gerektiğini söyledi.