Dünya Almanya’da yine aynı korku: 4 ölü

Almanya’da yine aynı korku: 4 ölü

08.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Almanya’nın Münster kentinde bir kamyonet yayaların arasına daldı.

Almanya’da yine aynı korku: 4 ölü

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, olayda birisi araç sürücüsü olmak üzere en az dört kişi yaşamını yitirdi. Olayda en az 20 kişinin de yaralandığı açıklandı. Polis, aracı kullanan zanlının kendisini vurarak intihar ettiğini duyurdu.

Haberin Devamı

Sürücü Alman vatandaşı

Münster polis sözcüsü Andreas Bode, aracın içinde şüpheli bir eşyanın bulduğunu aktardı ve bu eşyanın tehlikeli olup olmadığının incelendiğini ifade etti. Şu an 6’sı ağır 20 yaralının bulunduğunu da ifade eden Bode, olayın bir saldırı olup olmadığını söylemenin henüz çok erken olduğunu kaydetti. Münster polisi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, insanların şehir merkezinden uzak durmaları ve ambulanslar için yolların açık tutulması çağrısında bulundu. Sosyal medya üzerinden farklı spekülasyonların yayılmaması istenen açıklamada, olay yerinden fotoğrafların paylaşılmaması istendi.

Kuzey Ren-Vestfalya İçişleri Bakanı Herbert Reul, aracı kullanan sürücünün Alman vatandaşı olduğunu, elde olayın “radikal İslamcı bir saldırı” olduğuna dair hiçbir bulgu bulunmadığını açıkladı. Bakan, soruşturmanın sürdüğünü de sözlerine ekledi. İntihar eden sürücünün 48 yaşındaki Jens R. olduğu belirtildi. Nüfusu 310 bin dolayında Münster’de çok sayıda Türk yaşıyor. Polisten yapılan açıklamada, tehlikenin geride kaldığı, kentte yeniden güvenliğin sağlandığı belirtildi. Olay geçtiğimiz yıl İsveç’in başkenti Stockholm’de gerçekleşen ve oldukça benzer olan saldırının yıldönümünde gerçekleşti.

Haberin Devamı

Yıldırım’dan Merkel’e taziye

Başbakan Binali Yıldırım, Almanya’da bir aracın, yayaların arasına girerek, ölümlerine neden olan saldırı dolayısıyla Almanya Başbakanı Angela Merkel’e taziye mesajı gönderdi. Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre Yıldırım, Merkel’e başsağlığı dileklerini iletti.