Dünya ATM'yi patlatmak isterken...

ATM'yi patlatmak isterken...

05.01.2010 - 03:29 | Son Güncellenme:

Bankanın para çekme makinesini patlatarak içindeki paraları çalmak isteyen hırsızlar, dinamitleri fazla koyunca...

ATMyi patlatmak isterken...

Belçika'da bir para çekme makinesini patlatıp paraları çalmak isterken kendilerini de havaya uçuran iki hırsız, 2009 yılının 'en aptalca ölümü' ödülünü kazandılar. Evrim teorisinin babası Charles Darwin'in 'güçlü olan ayakta kalır' teorisinden yola çıkılarak ismi 'Darwin' konulan ve her yıl verilen ödül, 2009 yılında, bankamatiği havaya uçurmak için dinamitleri yerleştiren ancak yeterince uzaklaşmadıkları için kendileri de havaya uçuran hırsızların oldu.

Haberin Devamı

Köprüde tuvaleti gelince...
Ödülün verilme nedenini "insanlık gen havuzuna kendilerini içerisinden ayıklayarak en büyük hizmeti vermiş olmaları" olarak açıklayan organizatörler, listenin ikinci sırasında da, yoğun trafikte tuvaletinin geldiğini farkedip, aracından inerek yolun kenarındaki duvardan atlayıp, duvarın kuytusunda ihtiyacını gidermek isteyen Amerikalı Shawn Montero'nun bulunduğunu bildirdiler. Montero, arabasının köprünün üzerinde olduğunu unutup duvarın üstünden atlamış ve 20 metrelik köprüden aşağıya çakılmıştı.

"Motosikletini çok seviyordu"
Üçüncü sıradaysa, Kuzey Carolina'dan 50 yaşındaki Rosanne Tippett bulunmakta. Tippett, yetkililerin bütün uyarılarını kulakarkası edip, çok sevdiği mopediyle taşmış bir nehre girmişti. Polis tarafından kurtarılan Tippett, kurtarılmasının hemen ardından, bu kez sulara kapılan mopedini çıkarmak için tekrar nehre girmişti. Annesi Tippett'in, mopedini çok sevdiğini açıkladı.
Tippett'in Darwin Ödülleri'nde üçüncü sırayı almasıyla, ilk kez bir kadın bu ödülü kazanmış oldu.
Diğer adaylar içerisinde, soygun yapmadan önce tanınmamak için yüzüne sprey boya sıkıp, zehirlenen hırsızın yanı sıra, bahçesindeki kulübeyi havaya uçurmak isterken beten duvarın altında kalarak hayatını kaybeden 41 yaşındaki adam bulunmaktaydı...