Dünya Avrupa’nın Alcatraz’ı ‘Lindholm’

Avrupa’nın Alcatraz’ı ‘Lindholm’

11.02.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Danimarka’ya sığınan Suriyeli göçmenler, ‘Avrupa’nın Alcatraz’ı olarak nitelendirilen Lindholm Adası’na gönderiliyor. Ülkelerine geri gönderilemeyen yüzlerce Suriyeli istemese de bu adaya gitmek zorunda

Avrupa’nın Alcatraz’ı ‘Lindholm’

‘Sessiz, sakin bir yer’

Haberin Devamı

Alcatraz Adası, 1861-1963 arasında ABD’de cezaevi olarak kullanılmış bir adaydı. Yaşama uzak ve ıssız olarak nitelenen bu küçük ada, yıllarca ABD’nin en ünlü hapishanelerinden biriydi. Şimdilerde ise Avrupa’nın en liberal uluslarından olan Danimarka, benzer bir yol izleyerek ülkesine sığınan Suriyelileri Alcatraz’a benzetilen Lindholm Adası’na göndermeye başladı. Danimarka’nın aşırı sağcı partisi olan Halk Partisi’nin parlamento lideri Peter Skaarup’un “sessiz, sakin ve hoş bir yer” olarak tanımladığı ada, 17 hektarlık alana sahip.

‘İnsanlar için kafes’

İnsan hakları aktivistleri, Lindholm Adası’nın özgür kuşlar için ideal, ancak insanlar için bir “kafes” olduğunu düşünüyor. Önceleri enfekte olmuş cesetlerin gömüldüğü mezarlık ve hayvan hastalıklarının incelendiği araştırma merkezi olarak kullanılan bu adaya, şimdilerde ülkelerine geri gönderilemeyen reddedilmiş göçmenler yollanıyor. Danimarka’nın kendilerini bu adaya göndermesinden memnun olmayan yüzlerce Suriyeli istemese de bu adaya gitmek zorunda. Danimarka, göçmenlere sert yöntemi uygulayan Avrupa ülkesi olmaya aday.