Dünya Avusturyalı bakan 5 dilde ‘ses getirdi’

Avusturyalı bakan 5 dilde ‘ses getirdi’

01.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Avusturya Dışişleri Bakanı Karin Kneissl, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda (BMGK) yaptığı konuşmasında 5 dilde birden hitap ederek dikkatleri üzerine çekti.

Avusturyalı bakan 5 dilde ‘ses getirdi’

Konuşmasına Arapça başlayan daha sonra da Fransızca, İspanyolca, İbranice ve İngilizce ile devam eden Kneissl, iklim değişikliği, cinsiyet eşitliği, İran nükleer anlaşması gibi pek çok küresel soruna dikkati çekti. Savaş ve çatışmanın ortasında yaşayanların seslerinin duyulması gerektiğini düşündüğü için konuşmasına Arapça başlamak istediğini söyleyen Kneissl, salondan büyük alkış aldı. “Ortadoğu’daki savaşlar petrol yüzünden çıktı ve Suriye de bu savaşların yarattığı istikrarsızlığın son kurbanı” diyen bakan, Ortadoğu haritasının Osmanlı İmparatorluğu dağıldıktan sonra petrol hatlarına göre belirlendiğine ve Ortadoğu’daki devletlerin petrol işini şekillendirdiğine vurgu yaptı. Kneissl, sivillerin arasında beş ülkeye ait askeri güçlerin ve binlerce teröristin dahil olduğu Suriye krizinin, diplomatik çözümden başka alternatifi olmadığını ifade etti, tarihi fırsat olarak nitelediği İdlib mutabakatıyla tarihi fırsatın kaçırılmaması gerektiğini de ifade etti.

Haberin Devamı

Kneissl, Ağustos ayında da yaptığı düğün töreniyle ses getirmişti. Nitekim Kneissl’in düğün törenine pek çok politikacının yanı sıra, o dönemde ülkeye bir ziyaret yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de katılmış, yeni gelin ile Putin’in dansı renkli görüntülere neden olmuştu.