Dünya "Beyaz Saray’da aşk"

"Beyaz Saray’da aşk"

28.01.2017 - 10:25 | Son Güncellenme:

İngiltere Başbakanı Theresa May’in ABD ziyareti sırasındaki ufak bir ayrıntı İngiliz basınında alay konusu oldu. Basın toplantısı düzenleyen May ve ABD Başkanı Trump’ın el ele tutuşması için “Beyaz Saray’da aşk” başlığı atıldı.

Beyaz Saray’da aşk

ABD Başkanı Donald Trump ile İngiltere Başbakanı Theresa May'in Beyaz Saray'daki ortak basın toplantısına el ele tutuşmaları damga vurdu. İngiliz basınında manşetler ard arda geldi. Daily Mail gazetesi “Beyaz Saray’da aşk” başlığını kullanırken Daily Mirror ise “Elini tutmak istiyorum” başlığını attı

Haberin Devamı

ABD'nin yeni Başkanı Trump, Beyaz Saray'daki ilk yabancı lider olarak ağırladığı İngiltere Başbakanı May ile düzenlediği ortak basın toplantısında Rusya ile ilişkilere değindi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bugün bir telefon görüşmesi yapacağını belirten Trump, Moskova ile iyi ilişkiler kurmak istediğini, ancak Rusya'ya yaptırımların kaldırılmasını tartışmak için henüz çok erken olduğunu söyledi.

Daha önceki açıklamalarında Moskova ile iyi ilişkiler kurmak istediğini, ancak bunun bir garantisinin olmadığını anlatan Trump, Putin ile yapacağı görüşmenin ardından iki ülke arasındaki ilişkilerin seyrinin belli olacağını söyledi.

Sadece Rusya ile değil, Çin ile de iyi ilişkiler kurmak istediğini, ancak Amerikan halkının çıkarları doğrultusunda hareket edeceğini ifade eden Trump, Washington-Moskova hattında nasıl bir yeni sayfa açılacağının ilerleyen günlerde belli olacağını belirtti.

Haberin Devamı

İKİ LİDERDEN DEAŞ İLE MÜCADELEDE KARARLILIK VURGUSU

DEAŞ'la mücadelede iki liderin de kararlılık vurgusu yaptığı ortak basın toplantısında May, "ABD ile İngiltere, DEAŞ'la mücadeleye liderlik yapabilir" değerlendirmesinde bulundu.

TRUMP’TAN YİNE WATERBOARDING AÇIKLAMASI

Bir soru üzerine "waterboarding" işkence yönteminin "işe yarayacağı konusunda" kendisinin ikna olduğunu vurgulayan Donald Trump, kendi atadığı Savunma Bakanı James Mattis'in uzmanlığına ve bu sorgu yöntemleriyle ilgili görüşlerine uyacağını söyledi.

Trump, kendi bakanının önerilerine uyacağı mesajını verdi.

MAY BUGÜN ANKARA'DA

Donald Trump ile görüşmesi sonrası Ankara'ya gelen İngiltere Başbakanı Theresa May ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilecek. Saat 13.00'te başlayacak görüşme Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşecek. İngiltere Başbakanı May'in ikinci adresi ise Çankaya Köşkü olacak.

İngiltere Başbakanı May, Başbakan Binali Yıldırım tarafından resmi törenle karşılanacak. İki lider görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek. Başbakan Binalı Yıldırım konuk Başbakan Theresa May onuruna Köşk'te akşam yemeği verecek.