Dünya Bu ikilinin arası açık!

Bu ikilinin arası açık!

24.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

CNN televizyonu, ABD’nin dış siyasetine yön veren iki isim olan Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton arasında ciddi bir gerilim bulunduğunu öne sürdü.

Bu ikilinin arası açık

CNN’in Amerikan yönetimine yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre, Pompeo, Bolton’un rolünü aştığını düşünüyor. Bununla birlikte ikilinin arasında pek çok konuda ciddi politika ve yönetim farklılıkları bulunuyor. Bununla birlikte aynı kaynaklar, Bolton’un, Pompeo’nun koltuğuna oynadığı yönünde iddiaları da dillendiriyor.

Haberin Devamı

Bu arada Associated Press (AP) haber ajansına konuşan ABD’li yetkililer, Pentagon’un, Beyaz Saray’a Ortadoğu’ya ilave 10 bin asker gönderme planı sunacağını öne sürdü. 10 gün önce New York Times, Savunma Bakanı Vekili Patrick Shanahan’ın, Trump yönetimine, İran’ın nükleer silah geliştirmeye imkan veren faaliyetleri ilerletmesi ya da ABD güçlerine saldırması halinde Ortadoğu’ya 120 bin asker gönderilmesine dair plan sunduğunu yazmış, Trump ise böyle bir plan olduğunu yalanlamıştı. AP’ye konuşan ABD’li yetkililer, planın İran’dan kaynaklanan yeni bir tehdide karşılık olmadığını, bölgede güvenliği takviye etmeye yönelik olduğunu belirtiyor.