Dünya Bulgaristan'dan PKK'lı Karabağ için Türkiye'ye iade kararı

Bulgaristan'dan PKK'lı Karabağ için Türkiye'ye iade kararı

19.06.2019 - 11:46 | Son Güncellenme:

Bulgaristan tarafından ülkede tutuklu bulunan terör örgütü PKK üyesi İlhan Karabağ'ın, talep üzerine, Türkiye'ye iade edilmesine karar verildi.

Bulgaristandan PKKlı Karabağ için Türkiyeye iade kararı

Türkiye'de 'terör örgütüne üye olma' suçundan 3 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan ve yasa dışı yollardan Bulgaristan'a kaçan PKK'lı İlhan Karabağ, 2017 yılında, bu ülkeden diğer ülkelere kaçak geçmek isterken yakalandı. 8 ay hapis cezasına çarptırılan ve Türkiye'de arandığı ortaya çıkan PKK'lı Karabağ, siyasi baskı göreceği iddiasıyla Sofya Şehir Mahkemesi'ne başvurup, iltica talebinde bulundu. Sofya yakınlarındaki Ovca Kupel Devlet Mülteciler Ajansı Kampı'nda tutulan Karabağ için Türkiye, 'terör örgütü üyeliği'nden yargılandığını belirterek, iade talebinde bulundu.

Haberin Devamı

Bunun üzerine Sofya Şehir Mahkemesi'nce 9 Nisan'da PKK'lı İlhan Karabağ'ın Türkiye'ye iade edilmesine karar verildi. Sofya Temyiz Mahkemesi tarafından da Şehir Mahkemesi kararına uyularak, PKK'lı Karabağ'ın Türkiye'ye iadesi onaylandı.

Mahkemenin iade kararında, 'Türkiye'nin zanlı aleyhinde uyguladığı cezanın aşırı ağır ve sert olduğu söylenemez. Bu ceza çekilmeli' sonucuna yer verildi. PKK'lı İlhan Karabağ, Türkiye'ye iade edilinceye kadar Bulgaristan Milli Soruşturma Dairesi hücresinde tutulacak.