Dünya Cannes’da selfie yasağı!

Cannes’da selfie yasağı!

25.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Bu yıl 8-19 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Cannes Film Festivali’ne sayılı günler kala kırmızı halı üzerinde selfie çekmenin yasaklanacağı açıklandı.

Cannes’da selfie yasağı

Dünyanın en önemli film festivalleri arasında gösterilen Cannes’da bu yıl bazı yeni uygulamaların hayata geçirilmesi planlanıyor. Cannes Film Festivali Direktörü Thierry Fremaux, filmlerin gösterildiği salonunun önünde kargaşa oluşmaması için izleyicilerin bu yıl kırmızı halı üzerinde selfie çekmelerine izin verilmeyeceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Basın gösterimi yok

Tepki toplayan yasağın filmi gösterilen oyuncular ve ekiplerini kapsayıp kapsamadığı henüz belirsizliğini korurken, Cannes’da ayrıca filmlerin galaları öncesinde yapılan basın gösterimlerinin kaldırılması planlanıyor. Fremaux, böylelikle galaların daha ihtişamlı ve heyecanlı olmasını hedeflediklerini söyledi.

Bunun üzerine The Guardian sinema eleştirmeni Peter Bradshaw, bu planlara Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Neden ambargo uygulanmıyor? Bunu gerçekleştirmek o kadar zor mu?” sözleriyle tepki gösterdi.