Dünya Çifte vatandaş Türklere kolaylık

Çifte vatandaş Türklere kolaylık

26.02.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Danimarka hükümetinin “Kesin Dönüş Yasası”na getirdiği ve 1 Mart’tan itibaren yürürlüğe girecek yeni düzenleme, çifte vatandaş Türklerin kesin dönüş yapmalarını kolaylaştırdı.

Çifte vatandaş Türklere kolaylık

Yeni düzenlemeye göre, 55 yaşını doldurmuş ve ülkede 5 yıl ikamet etmiş çifte vatandaş ya da Türk vatandaşlığından çıkıp Danimarka vatandaşı olmuş Türkler, yazılı olmak şartıyla “Danimarka vatandaşlığından kendi isteğimle çıkıyorum” beyanında bulunmaları halinde bu haktan yararlanacak. Türkiye’ye kesin dönüş yapmak isteyen Türklere, bir kereye mahsus olmak üzere taşınma masrafıyla birlikte 166 bin kron (135 bin TL) nakit para, ömürboyu 3 bin 600 kron (2 bin 900 TL) aylık emeklilik maaşı ön görülüyor. Bu düzenlemenin, kesin dönüş yapmak isteyen çifte vatandaş birinci ve ikinci nesil Türklerin talebi üzerine yapıldığı öne sürüldü.

Haberin Devamı

Öte yandan Norveç Başbakanı Erna Solberg, ihtiyaç sahiplerine dönük sosyal yardımlara daha sıkı şartlar getirileceğini açıkladı. Solberg, bunlar arasında Norveççe bilme şartının yer alacağını ifade etti.