Dünya Cumhurbaşkanı makam aracı Almanya'da satışa çıkarıldı

Cumhurbaşkanı makam aracı Almanya'da satışa çıkarıldı

15.02.2016 - 14:23 | Son Güncellenme:

Almanya Köln’de faaliyet gösteren Scuderia Sportiva Colonia isimli şirketin internete koyduğu bir ilan dikkat çekti. İlanda Alman hükumeti tarafından Türkiye'ye hediye edilen ve bir dönem cumhurbaşkanı tarafından kullanıldığı iddia edilen 1950 model bir araç satılığa çıkarıldı.

Cumhurbaşkanı makam aracı Almanyada satışa çıkarıldı

Şirket Almanya tarafından Türkiye Cumhuriyeti’ne hediye edilen bir makam otomobilini satışa çıkardığını iddia ediyor. Firma ilanında 1950 model aracın bir Cumhurbaşkanı tarafından da kullanıldığını belirtiyor. Otomobili hangi Cumhurbaşkanı'nın kullandığı bilinmiyor.
Ciddi tamirat istediği belirtilen otomobilin markası Mercedes modeli ise 300 d Cabriolet Conversion. Şirketin verdiği ilana göre 50’li yıllarda Alman Büyük Elçiliği tarafından Türkiye’ye hediye edilen otomobil daha sonra Türkiye tarafından 1986 yılında Fransa’da bir müzeye satıldı. Orijinal halinin siyah ve üstü kapalı olduğu belirtilen aracı Scuderia Sportiva Colonia şirketi üç yıl önce satın aldı.
Otomobilin satışıyla ilgili soruları yanıtlayan şirket yetkilisi Christian Bleser, “Otomobille ilgilenen çok kişi var. Fakat henüz ilgimizi çekecek bir teklif gelmedi. Antika arabalara ilgisi olan koleksyonerler daha çok soruyor.” ifadelerini kullandı. Şirketin sahibi Rüdige von Massuw ise 53 yaşında. Massuw klasik arabalara olan ilgisiyle tanınan bir işadamı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı makam aracı Almanyada satışa çıkarıldı