Dünya DAEŞ’li Alman kadın Ezidi kıza işkenceden yargılanıyor

DAEŞ’li Alman kadın Ezidi kıza işkenceden yargılanıyor

11.04.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Terör örgütü DAEŞ’e katılan ve Irak’tan “köle” yapmak amacıyla aldıkları 5 yaşındaki Ezidi bir kız çocuğunu kocasıyla birlikte güneş altında susuz bırakıp ölüme terk eden Alman vatandaşı Jennifer W.’nin yargılanmasına başlandı. Söz konusu kadın, “savaş suçu”, cinayet, yabancı terör örgütlerine üyelik ve silah yasalarını çiğnemek suçlamalarıyla mahkemeye çıkarıldı. Suçun sabit görülmesi halinde, zanlı için ağırlaştırılmış müebbet hapis istenebileceği belirtiliyor.

DAEŞ’li Alman kadın Ezidi kıza işkenceden yargılanıyor

“New York Times” gazetesinde yer alan habere göre, DAEŞ üyesi kadın ve kocası, 2015 yazında Irak’ta bulunan 5 yaşındaki bir Ezidi kızı, köle olarak yanlarına aldı. Ancak Jennifer W.’nin kocası, hastalandığı için altını ıslatan çocuğa ceza vermek için bahçeye zincirleyip, sıcakta aç ve susuz ölüme terk etti. 2016 yılında Ankara’daki Alman Büyükelçiliği’nde yakalanarak sınır dışı edilen kadının, küçük kıza işkence yapan eşine müdahale etmediği, bundan rahatsızlık duymadığı ifade ediliyor. Habere göre olay, söz konusu kadının, bu tarihten sonra Ortadoğu’daki DAEŞ saflarına geri dönmek için bulduğu aracın sürücüsüne hayatını anlatmasıyla ortaya çıktı. Aracın, Amerikan ve Alman gizli servislerinin operasyonuyla ayarlandığı belirtilirken, kadının, gizli servis elemanına tüm detayları söyleyerek kendini ele verdiği kaydediliyor.

Haberin Devamı

DAEŞ’li kadının avukatları Ali Aydın ve Seda Başay Yıldız, kadının savunma yapıp yapmayacağı konusunda bilgi vermezken, davanın eylül ayına ertelendiği bildiriliyor. Davada Ezidi kızın annesinin ifade verdiği ve kadının kendisinin de köle olarak aynı çift tarafından alındığı aktarıldı. Dava sonucunda Jennifer W.’nin ağırlaştırılmış müebbet alması bekleniyor.

DAEŞ’in seks köleliğinden kurtulan Nobel Ödüllü Nadia Murad, bu davanın bütün Ezidiler için önemli olduğunu vurguluyor.