Dünya Danimarka’da iki Türk kökenli milletvekili

Danimarka’da iki Türk kökenli milletvekili

07.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Danimarka’da iki Türk kökenli milletvekili

Danimarka’da önceki gün yapılan genel seçimde çeşitli partilerden aday olan Türk kökenli 9 milletvekili adayından Halime Oğuz ile Fatma Öktem tercihli oyların sonuçları belirlenmesinin ardından parlamentoya girdi.

Haberin Devamı

Fatma Öktem, 2011-2015 yıllarında Liberal Parti milletvekili olarak görev yaptığı Danimarka Parlamentosu’na geri döndü. Hükümetten düşen Liberal Parti’den Jutland Yarım Adası’nda aday gösterilen Fatma Öktem, 5 bin 130 tercihli oy alarak bir dönem aradan sonra yeniden milletvekili seçilme başarısını gösterdi. Sosyalist Halk Parti tarafından başkent Kopenhag’da aday gösterilen Halime Oğuz, ilk kez aday olduğu bu seçimde bin 278 tercihli oy alarak parlamentoya giren ikinci Türk kökenli kadın milletvekili oldu. Halime Oğuz, Danimarka Parlamentosu’na şimdiye kadar seçilen dördüncü Türk kökenli kadın milletvekili ünvanını almış oldu.

Sosyal Demokrat Partiden aday olan babası Türk kökenli annesi Danimarkalı olan Lars Aslan Rasmussen, 4 bin 279 oyla seçildi. Halime Oğuz ile Fatma Öktem’in seçilmeleri Türkler arasında memnuniyetle karşılanırken, iki dönem Sosyal Demokrat Parti milletvekili olarak görev yapan Yıldız Akdoğan’ın partisinin Kopenhag’da gerilemesi nedeniyle üçüncü kez seçilemedi.