Dünya Danimarka NUÇE TV ve ROJ TV' nin yayın lisanslarını iptal etti

Danimarka NUÇE TV ve ROJ TV' nin yayın lisanslarını iptal etti

03.07.2013 - 14:45 | Son Güncellenme:

Danimarka'daki ROJ TV davasında mankeme; aralarında PKK ile aynı çizgide yayın yapan NUÇE TV ve ROJ TV' nin bulunduğu üç televizyon kanalının yayın lisanslarını iptal etti, kanalların bağlı bulunduğu şirkete 10 milyon kron para cezası verdi.

Danimarka NUÇE TV ve ROJ TV nin yayın lisanslarını iptal etti

DANİMARKA'da Kophenhag Eyalet Mahkemesi, Roj Tv davasında, aralarında PKK ile aynı çizgide yayın yapan Nuçe Tv'ninde bulunduğu 3 televizyon kanalının yayın lisanslarını iptal etti, kanalların bağlı bulunduğu Mesopotamia şirketine ise 5 milyon kron ceza kesti. Karara itiraz hakkı bulunurken, itiraz edebilmek için de 5 milyon kron para cezasını ödemesi ya da bir teminatta bulunulması gerektiği belirtildi.

Haberin Devamı

Kopenhag Eyalet Mahkemesi'nde bugüngörülen Roj Tv davasında, Mesopotamia Brodcasting'e ait televizyon kanallarının hepsinin yayın lisansını iptal kararı aldı. Söz konusu televizyonlarda son dakika olarak verilen haberde, aralarında PKK ile aynı çizgide yayın yapan Nuçe ve Roj TV'nin de bulunduğu 3 televizyon kanalının bağlı bulunduğu şirkete ise 5 milyon Kron para cezası verildi. Danimarka'da bir basın kuruluşuna verilen en yüksek ceza olarak değerlendirilen cezaya şirketin itiraz hakkı bulunuyor. Ancak, itiraz edebilmek için de 5 milyon kron para cezasını ödemesi ya da bir teminatta bulunması gerektiği belirtildi.

2 HAFTALIK İTİRAZ SÜRESİ
İki hafta içerisinde itiraz edilmemesi durumunda MMC, Nuçe, ve Roj TV'nin yayın lisansları iptal edilmiş olacak. Şirketin yetkililerinden Amed Dicle, itiraz konusunda neler yapılacağını avukatların netleştireceklerini belirterek, "İki hafta içerisinde itiraz edilmezse televizyonlarımızın yayınları duracak. Savcılık, şirketlerin tamamen kapatılması yönünde görüş bildirdi. Mahkeme ise, verdiği bu kadar yüksek para cezası ile aslında savcılığın kararını onaylamış bulunuyor" dedi.

Haberin Devamı

Ahmet Dicle, söz konusu kararın 2012'de verilen karardan daha ağır olduğunu da vurgulayarak, "Bir süredir Mesopotamya Brodcasting'in hesapları dondurulmuştu, farklı engellemeler de vardı. Şu anda yayın lisansımız iptal edildi. İki hafta içerisinde itiraz edilmesi ve aynı zamanda para cezasının ödenmesi gerekiyor" diye konuştu.