Dünya Danışmanı tanık olacak

Danışmanı tanık olacak

23.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun en yakın iki yardımcısından birinin, Netanyahu hakkındaki yolsuzluk davalarından birinde tanıklık yapmayı kabul ettiği bildirildi.

Danışmanı tanık olacak

Scholomo Filber’in tanıklığı kabul etmesinin, Netanyahu’ya önemli bir darbe olacağı öne sürülüyor. Netanyahu’nun, devlet kurumlarına, telekom devi Bezek şirketine yardım edilmesi talimatı karşılığında, internetteki şirkete ait haber sitelerinden birinde hakkında olumlu haberler yapılmasını istediği iddia ediliyor. Netanhayu ise hakkındaki tüm yolsuzluk iddialarını reddediyor ve siyasi bir cadı avına girişildiğini savunuyor.

Haaretz gazetesinin haberine göre, Bezeq’in üst düzey yöneticileriyle birlikte geçen pazar günü gözaltına alınnan Filber, Netanyahu’dan şirkete yardımcı olunması talimatı aldığını söyledi. Netanyahu ise Bezeq ile ilgili tüm kararların şeffaf olduğunu savundu.

Bununla birlikte Netanyahu’nun uzun süre basın danışmanlığını yapan Nir Hefetz’in de, Başbakan’ın eşi hakkındaki bir davanın düşürülmesi karşılığında rüşvet verme girişiminde bulunduğu da öne sürülüyor.