Dünya Dünya bu adamı konuşuyor!

Dünya bu adamı konuşuyor!

30.12.2011 - 11:42 | Son Güncellenme:

Kuzey Kore lideri Kim Jong Il'in cenaze törenine dair fotoğraflar dünya medyasına dağıtılırken, özellikle bu fotoğraf olay yarattı

Dünya bu adamı konuşuyor

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Sırtları fotoğraf makinesine dönük yüzlerce, hatta binlerce kişi Kuzey Kore lideri Kim Jong İl'in cenaze merasimini izlerken, özellikle tek bir adam hepsine "tepeden" bakıyordu.
Associated Press haber ajansının Kuzey Kore liderinin cenaze töreninden geçtiği fotoğraflar içerisinde bu kare, tüm dünyanın ilgi odağı haline geldi.
İlk olarak Reddit sitesinin bir üyesi tarafından işaret edilen fotoğraftaki bu anormallik, kısa sürede tüm dünya tarafından farkedildi.
Fotoğrafta, çevresindekilerden neredeyse iki kat uzunmuş gibi görünen bu adamın gerçekten varolup olmadığıysa büyük bir bilinmeyene dönüştü.
Kimileri fotoğraftakinin Kuzey Kore'nin NBA yıldızı Ri "Michael" Myung Hun olduğunu iddia etse de, çoğunluk fotoğraftaki anormalliğin Kuzey Kore'nin sıkı kontrol edilen "photoshop bağımlısı" medyası olduğunu öne sürüyor.
Kuzey Kore'deki yetersiz yaşama ve beslenme standartları sebebiyle vatandaşlarının ortalamanın 3-4 santimden kısa bir boya sahip olduğuysa yapılan araştırmalarla belirlenmiş durumda.