Dünya DÜNYA TURU

DÜNYA TURU

27.08.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Irak’ta geçtiğimiz gün 48 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırılardan sonra, AFP haber ajansı adına Ali Al-Saadi’nin fotoğrafladığı karede, Bağdat’ın Adhamiyah bölgesinde yıkılmış bir kafe görülüyor.

DÜNYA TURU

Önlenemeyen saldırılar, ülkede hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.

Haberin Devamı

ABD Saddam’ın kimyasal saldırısını engellememiş

Suriye’deki kimyasal saldırı iddiaları gündemdeyken, Foreign Policy dergisinde yaşananların bir ilk olmadığı; ABD’nin İran-Irak savaşı esnasında da Saddam Hüseyin’in kimyasal silah kullanacağını bildiği ancak herhangi bir önlem almadığı iddia edildi. Bilginin, CIA belgelerinde de doğrulandığı belirtildi.

Hindistan’da beş tecavüz zanlısı da yakalandı

Mumbai’de 22 yaşındaki kadın muhabire toplu tecavüz olayı ile ilgili olarak aranan 5 zanlının tamamı yakalandı. Aranan son zanlının başkent Delhi’de yakalandığı ve Mumbai’ye geri getirildiği açıklandı. Hastanede tedavi gören genç muhabir ise yaptığı açıklamada “tecavüzün hayatın sonu olmadığını ve işinin başına döneceğini” belirtti.

Haberin Devamı

DÜNYA TURU

Afganistan’da ülke çapında gerçekleştirilen aşı kampanyasında, sağlık görevlileri çocuk felci aşısı yaptılar. Çocuk felci, Afganistan, Pakistan ve Nijerya gibi ülkelerde hala sıklıkla görülüyor. AFP’den fotomuhabir Noorullah Shirzada’nın karesinde Celalabad’lı bir çocuk bekliyor.