Dünya En büyük yatırımı soyadı

En büyük yatırımı soyadı

10.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Emlak ve inşaat işinde genç yaşta başarıyı yakalayan Trump, soyadını lüks ile özelleştirip sosyeteye karıştı

En büyük  yatırımı soyadı

Donald Trump, New York’un Queens semtinde müteahhitlik Fred Trump ile İskoç göçmen Mary MacLeod’un 5 çocuğunun ikincisi olarak 1946’da doğdu.
Eğitim konusunda başarılı olamayan Trump, genç yaşta babasının emlak ve inşaat firmasında çalışmaya başladı. “Babasının tüm karşı çıkışlarına rağmen” işlerini New York’a taşıdı. 29 yaşındayken harabe durumundaki Commodore Oteli’ni alarak Grand Hyatt oteller zincirine çeviren ve Manhattan’da 68 katlı Trump Tower’ı inşa ederek milyonlarca dolarlık emlak imparatorluğu kurdu.
Trump, 1980’li yıllarda soyadını lüks ile özdeşleştirmeye çalıştı. En kaliteli malzemelerin kullanıldığı binalarında Steven Spielberg, Paul Anka, Sophia Loren gibi ünlüleri ağırladı. ABD’nin çeşitli kentlerinde kendi soyadını taşıyan binalar açan Trump, 1990’da finansal olarak düşüşe geçti. Rakibi Clinton’ın iddiasına göre 4 kez iflas eden Trump, her defasında bundan kurtulmayı başardı. Bunun sırrı ise, Trump adının piyasa değeri. Bu sayede ödeme güçlüğü çektiği zamanlarda bankalardan erteleme alabildi.
Gazeteci Tony Schwartz’ın desteğiyle “Gökdelen İmparatoru Genç Milyarder Trump: İş Bitirme Sanatı” adlı bir kitap yayımladı. Trump’ın adına yönelik yatırımlardan biri de 1996’da güzellik yarışmaları Miss Universe, Miss USA ve Miss Teen USA’in hisselerini satın almaktı. Trump, 2004-2015 arasında da “Çırak” programını sunarak da dünya çapında ün kazandı. Bu süreçte elde ettiği hitap ve ikna yeteneğini de kampanyasında çok güzel kullandı.
Babası alkolden öldüğü için, alkol ve sigaradan kaçınan Trump’un “Olumlu Düşüncenin Gücü” kitabıyla bilinen rahip Norman Vincent Paele’nin “olumlu düşünce” akımı en önemli felsefesi.

Beyaz Saray’a kaç Trump yerleşecek?

Milyarder işadamı Donald Trump, şimdiye kadar 3 evlilik yaptı. İlk eşi Çek model İvana Zelniçkova’dan Donald, Ivanka ve Eric isimli çocukları dünyaya geldi. Daha sonra Amerikalı aktris Marla Maples’la evlenen Trump’un bu evlilikten Trump isimli bir kızı dünyaya geldi. Trump 1999 yılında Slovenyalı model Melania ile tanıştı. Bu evlilikten de Barron isimi en küçük oğlu dünyaya gelen Trump’un 8 torunu bulunuyor. Trump’un ilk evliliğinden olan çocukları Donald, Ivanka ve Eric evli. Trump’un kızı Tiffany ve oğlu Barron ile birlikte 20 Ocak sonrasında Beyaz Saray’a yerleşmesi bekleniyor. Evli çocuklarının başkanlık konutunda kalıcı olup olmayacağı ise merak konusu.

Yugoslavya’dan ABD First Lady’liğine

En büyük  yatırımı soyadı


ABD’nin müstakbel First Lady’si Melania Trump, ülke tarihinde yabancı topraklarda doğan ikinci, komünist bir ülkede dünyaya gelen de ilk First Lady olacak. Slovence, İngilizce, Fransızca, Sırpça ve Almanca konuşan Melania , 1970’te Slovenya’nın Sevnica kasabasında doğdu. Annesi Amalija terzi, babası Viktor da otomobil satıcısıydı.
Çocukluk döneminde ailesiyle tatillerini sık sık Fransa, Almanya ve İtalya’da geçiren müstakbel First Lady, moda tutkunuydu. İlkokuldan sınıf arkadaşı Mirjana Jelancic, Melania’nin sofistike havasıyla kendilerinden her zaman daha farklı olduğunu düşündüklerini söylüyor. Liseden sonra moda tasarımı eğitimi alan Melania, tasarımcılık yerine modellikle parladı. 1996’da ABD’ye gelen Melania, 2 yıl sonra bir partide Trump’la tanıştı. Gece gezmesini, içkiyi ve sigarayı sevmeyen Melania, Trump’a ilk görüşte aşık olduğunu söylüyor. Ancak geceye başka bir kadınla katılan Trump’ı, gece boyunca telefonunu almak için uğraştırdığını da belirtiyor. Modelliğe ABD’de devam eden Melania, 2000’de kürkler üzerinde “GQ” dergisine verdiği pozla, ABD’nin çıplak poz vermiş ilk First Lady’si olacak. 2001’de ülkede kalıcı oturma hakkı alan Melania, 2005 yılında Trump’la evlendikten bir yıl sonra da ABD vatandaşı oldu. Müstakbel First Lady, 21. yüzyılda çocuklara en çok zarar veren şeyin de sosyal medya olduğunu savunuyor. l DIŞ HABERLER SERVİSİ

Melania Trump’ın düğününde giydiği 600 bin TL değerinde Christian Dior tasarımı, tüm zamanların en ikonik gelinliklerinden biri sayılıyor.