Dünya Gemideki göçmenlerin dramı son buluyor

Gemideki göçmenlerin dramı son buluyor

22.08.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

İtalya’ya sokulmayan ve kurtarıldıkları gemide bekletilen göçmenlerin dramı sona eriyor.

Gemideki göçmenlerin dramı son buluyor

Avrupa Birliği (AB) üyesi beş ülkenin, 19 gündür denizde bekleyen ‘Open Arms’ gemisindeki düzensiz göçmenleri almayı kabul ettiği bildirildi. AB Komisyonu Sözcüsü Tove Ernst, günlük basın brifinginde yaptığı açıklamada, İspanya, Fransa, Almanya, Lüksemburg ve Portekiz’in Open Arms’taki düzensiz göçmenleri alacağını belirtti. Gemideki düzensiz göçmenlerin, bu ülkelere dağıtılmasının “birkaç günden uzun süreceğini” vurgulayan Ernst, AB Komisyonunun prosedürü hızlandırmak için elinden geleni yapacağını kaydetti.

Haberin Devamı

Denize atlayanlar oldu

İspanyol STK Proactiva Open Arms’ın gemisi, ay başında Akdeniz’de üç farklı grup halinde 160 düzensiz göçmeni kurtarmış, güvenli liman olarak İtalya ve Malta’ya yanaşmak istemişti. Her iki ülke ise bu talebe olumsuz yanıt vermişti. İtalya İçişleri Bakanı Matteo Salvini, gemiye İtalyan kara sularına giriş yasağı getirmişti.

Acil tıbbi müdahale gereksinimi sebebiyle bazı göçmenler gemiden tahliye edilmişti. Gemi, yönünü Lampedusa kentine çevirmiş ve perşembe sabahı buranın limanına kadar yaklaşmıştı. Tıbbi müdahale için gemiden indirilenlerin ardından kalanların sayısı önce 98, son olarak da denize atlayanların ardından 89 olmuştu.