Dünya Günde 2 saat TV izlemede kanser riski

Günde 2 saat TV izlemede kanser riski

08.02.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

28 yıldır 90 bin kadının televizyon alışkanlığını inceleyen bilim insanları, günde 2 saat TV izlemenin bağırsak kanseri riskini yüzde 70 artırdığını ortaya koydu

Günde 2 saat TV izlemede kanser riski

1 saatin de etkisi var

Haberin Devamı

ABD’deki Massachusetts Hastanesi ve Harvard Tıp’dan Dr. Long Nguyen önderliğindeki ekibin televizyon başında geçirilen sürenin insan sağlığına etkisini incelemek için 1991’de başlattığı araştırma sonuçlandı. Yaklaşık 90 bin kadının televizyon alışkanlıkları ve vücutlarının buna tepkisinin incelendiği araştırmaya göre, günde 2 saat kadar televizyon başında kalmak bağırsak kanseri riskini yüzde 70, 1 saatlik izlenme süresi ise de yüzde 12 artırıyor.

118 kanser teşhisi

Araştırma, 20 yıllık zaman diliminde 25 ve 42 yaş aralığındaki hastaların 118’inde genç başlangıçlı kalın bağırsak kanseri, kolon ve düzbağırsak kanseri teşhis edildiğini ortaya koydu. Araştırmada bu kişilerin ailelerinden gelen bir bağırsak kanseri geçmişinin olmadığı da belirlendi. Araştırmayı gerçekleştiren bilim insanları, hareket etmenin insanların yaşadığı stresi azalttığını söyledi.