Dünya Havada kara gün: 171 ölü

Havada kara gün: 171 ölü

11.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Dün, iki ülkede meydana gelen uçak kazalarında toplam 171 kişi hayatını kaybetti. Etiyopya Havayolları’na ait bir yolcu uçağı, Kenya’nın başkenti Nairobi’ye yaptığı uçuş sırasında düşerken, kazadan kurtulan olmadığı bildirildi.

Havada kara gün: 171 ölü

Etiyopya Başbakanlık Ofisi ve Etiyopya Havayolları tarafından yapılan açıklamada, 149 yolcu ile 8 mürettebatın bulunduğu uçağın, başkent Addis Ababa’dan kalktığı ve 6 dakika sonra düştüğü belirtildi. Devlete ait yayın kuruluşu EBC, uçakta 33 ülkeden yolcuların bulunduğunu duyururken, havayolları sözcüsü de, kurbanlar arasında 32 Kenya ve 17 Etiyopya vatandaşı olduğunu aktardı. Boeing 737-8 MAX tipi uçağın daha yeni olduğu ve Kasım ayında uçuşa başladığı kaydedildi. Etiyopya Havayolları da, Afrika kıtasındaki en güvenilir havayollarından biri olarak kabul ediliyor.

Haberin Devamı

Kenya Ulaştırma Bakanı James Macharia, yolcu listesinin henüz yetkililerin eline ulaşmadığını belirtirken, Kenya Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta da, kurbanların ailelerine başsağlığı diledi.

Ankara’dan taziye

Bu arada Türkiye de, uçak kazası dolayısıyla Etiyopya’ya taziyelerini iletti. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, uçağın düşüş haberinin büyük üzüntüyle öğrenildiği belirtilirken, “Bu elim kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına ve kardeş Etiyopya halkına başsağlığı diliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Havada kara gün: 171 ölü

Kolombiya’da 14 kişi

Bir diğer uçak kazası da Güney Amerika ülkesi Kolombiya’da meydana geldi.

Önceki gece yaşanan kazada kurtulan olmadığı ve 14 kişinin hayatını kaybettiği kaydedildi. Kolombiya’nın San Sos del Ravivari ve Villavicencio kentleri arasında uçuş yapan, Laser Aereo Havayolları’na ait olduğu belirtilen Douglas DC-3 tipi uçağın düşüş nedeniyle ilgili resmi açıklama yapılmadı.