Dünya Helikopterle kaçmıştı, yakalandı

Helikopterle kaçmıştı, yakalandı

04.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Helikopterle kaçmıştı, yakalandı

Fransa’daki Reau Cezaevi avlusundan helikopterle kaçan ünlü gangster Redoine Faid, başkent Paris’te bir evde ele geçirildi.

Haberin Devamı

FİRARI 4 AY SÜRDÜ

Fransa’nın başkenti Paris’teki Reau Cezaevi avlusundan, 1 Temmuz’da helikopterle firar eden ünlü Fransız gangster Redoine Faid (46) başkentin kuzeyinde bir ev baskınında yakalandı. Silahlı 2 kişinin yardımıyla kaçan Faid, erkek kardeşi ve 2 adamıyla birlikte ele geçirildi. Faid, ülkenin en çok arananlar listesinin başındaydı. 46 yaşındaki Faid, ilk kez 1998’deki bir silahlı soygundan sonra hapse girdi. 2009’da şartlı tahliyeden yararlanarak hapisten çıkan soyguncu, 2 yıl sonra yeniden tutuklandı.

BU İLK DEĞİL

Faid 2013’te, Sequedin Hapishanesi’ne getirildikten 30 dakika sonra kapıları dinamitle havaya uçurarak ve rehin aldığı 4 gardiyanı canlı kalkan olarak kullanarak kaçmış, 6 hafta sonra da yakalanmıştı. 25 yıl hapse mahkûm edilen Faid, gangsterliği Al Pacino’nun Scarface (Yaralı Yüz) gibi filmlerinden öğrendiğini söylemişti. Faid, Paris’teki bir festivalde “Büyük Hesaplaşma” filminin yönetmeni Michael Mann’ın yanına giderek “Siz benim teknik danışmanımsınız” da demişti. Yazdığı gangsterliğe nasıl başladığını anlattığı kitabıyla ününü artıran Faid, “yazar’ lakabıyla da biliniyor.