Dünya ‘Kadın ve çocuklar vuruldu’

‘Kadın ve çocuklar vuruldu’

05.07.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Suriye’de Türkiye, Rusya ve İran garantörlüğünde oluşturulan çatışmasızlık bölgesi İdlib’e bağlı Maaret el-Numan’da çatışmalar devam ediyor.

‘Kadın ve çocuklar vuruldu’

CNN Türk ekibi İdlib’de Beşar Esad güçlerinin saldırılarını yerinde görüntüledi. CNN Türk ekibinden İsmail Umut Arabacı’nın izlenimleri şöyle:

Haberin Devamı

“CNN Türk ekibi olarak yoğun çatışmaların artmasından dolayı en yoğun çatışmaların en yoğun olduğu İdlib’e bağlı olan 300 bin kişinin yaşadığı Maaret el-Numan’a gittik. Maaret el-Numan en çok dikkatimi çeken olaylardan biri de girişinde çıkışında muhaliflerin askeri noktaları ve karargahları var. Bugüne kadar buralara hava saldırıları hiç düzenlenmemiş Esad rejimi tarafından. Bu ilginç bir olay. Savaştığınız bir grup var onların karargahlarını, askeri noktalarını vurmuyorsunuz şehrin içinde sivillerin yaşadığı binaları vuruyorsunuz. Vurulan yerlerde onlarca kadın ve çocuk can kaybı var. Maaret el-Numan’da pazar yerleri de vuruldu insanlar alışveriş yaparken. Bölgeden sivillerin uzaklaştırılması yönünde kanaat var.”