Dünya Kobani'de IŞİD kaybediyor

Kobani'de IŞİD kaybediyor

14.10.2014 - 19:29 | Son Güncellenme:

Kobani'den gelen son dakika haberler bu kez Kürt halkını sevindirdi, IŞİD ilk kez Kobane'de arka arkaya iki noktayı kaybetti, bayrağı da o tepeden indi.

Kobanide IŞİD kaybediyor

Kobani'yi dün intihar saldırıları ile sarsan IŞİD bugün ise arka arkaya şoklar yaşadı. YPG ile çatışan IŞİD ilk kez elinde tuttuğu iki önemli noktayı kaybetti. İlk haber Tıl Şeir köyünden geldi. Kobani savaşında ilk kez bir köy IŞİD güçlerinin elinden geri alındı.
Kobani'den gelen ikinci haber ise Kürtler arasında sevinç yarattı. Kürt haber ajanslarının geçtiği bilgilere göre doğu cephesinde bulunan Kaniye Kurda'da IŞİD geri püskürtüldü. Rojava’nın Kobani kentini işgal etmek için bir aydır saldıran IŞİD’in, kentin doğusunda bir tepeye astığı siyah bayrağı da indirildi.

PYD : IŞİD DURDURULDU
PYD'nin ilan ettiği Kobani Kantonu Savunma Bakanlığı yardımcılarından Öcalan İso'ya göre IŞİD'in Kobani'de ilerleyişi durduruldu.
Till Şeir köyü Kobani (Aynul Arap) merkeze 4 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Çatışmalar 13 Ekim Pazartesi günü Kobani’nin özellikle doğu, güney ve merkezinin 3 kilometre batısında yoğunlaşmıştı.
Kentin doğusunda bulunan 48. Cadde ve Sanayi bölgesinde çatışmalar sürüyor. Doğudaki mevzilerde ise büyük bir değişim gözlenmedi.

HAVA BOMBARDIMANLARI
Koalisyona bağlı uçaklar da Kobani yakınlarındaki IŞİD hedeflerini geceden bu yana bombalamaya devam ediyor.
Koalisyon uçakları gece saatlerinden beri yaklaşık 15 hava saldırısı gerçekleşti. Sabah gerçekleşen dört hava saldırısının ise ikisi Kobani'nin doğusundaki Kani Arap Mahallesi'ne yapıldı. Doğuda ayrıca IŞİD'in elinde bulunan ve çatısında IŞİD bayrağı dalgalanan bir bina hedef alındı. Dördüncü saldırıda ise Kobani'nin güneyindeki IŞİD birlikleri vuruldu.

YPG : IŞİD MEVZİ KAYBEDİYOR
IŞİD bir aydır devam eden saldırılarında ilk kez mevzi kaybederken YPG'den son duruma dair açıklama geldi. 15 Eylül günü Kobani'yi kuşatan IŞİD 29'uncu günde doğu, güney ve batı cephelerinde durduruldu. YPG açıklamasında hava saldırılarıyla desteklenen karşı saldırılarda IŞİD'e ait batı cephesinde ve şehir merkezindeki mevzilerin geri alındığı duyuruldu.
IŞİD elindeki Til Şair köyü geri alındı işid ilk kez bir bölgeyi kaybetmiş oldu.

26 IŞİD MİLİTANI ÖLDÜRÜLDÜ
Kobani'de kanlı çatışmalar hız kesmeden sürüyor. Muhalif Rakka Devrimcileri'nin yaptığı açıklamaya göre, IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalar Kobani'nin doğu kesiminde devam ediyor. Çatışmalar sırasında ilçeye sızmaya çalışan 26 IŞİD üyesi öldürüldüğü bildirildi.