Dünya Kolombiyalı Suudi prens

Kolombiyalı Suudi prens

03.06.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

ABD’de ‘Suudi Prens’ olduğunu söyleyerek dolandırıcılık yapan Anthony Gignac adlı kişi, 30 yıl boyunca bu işten 8 milyon dolardan fazla kazanç elde etti. 48 yaşındaki sahte prens yakalanarak, 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Kolombiyalı Suudi prens

8 milyon dolar

Haberin Devamı

ABD’nin Florida Eyaleti’nde kendisini Khalid Bin Al-Saud olarak tanıtan Anthony Gignac, Miami’nin zengin muhiti Fisher Adası’nda yaşıyordu ve sahte diplomatik plaka taşıyan bir Ferrari’si vardı. Pahalı mücevherler takıyor, özel jetlerle ve sahte diplomatik plakalı araçlarla seyahat ediyor, kendisini “Sultan” olarak tanıtan kartvizitler dağıtıyordu. Onlarca insan, yatırım yapacağı inancıyla sahte prensin banka hesaplarına para gönderdi. 48 yaşındaki Kolombiyalı Gignac ise bunlarla yatırım yapmak yerine parayı tasarım kıyafetlere, yatlara ve özel jetlere harcadı.

Domuz eti yakalattı

Gignac, 17 yaşında sahte Suudi prensi kimliğine büründü. Aradan geçen 30 yıl boyunca Gignac 11 kez dolandırıcılık şüphesiyle gözaltına alındı. Ancak sahte kimliği ortaya çıkarılamadı. Gignac’ın sahte hayatı 2017’de Miami’de lüks otele yatırım yapmak istemesiyle çatırdamaya başladı. Otelin sahipleri, görüşmeler sürerken Gignac’ın domuz eti ürünler yemek istemesinden şüphelendi. Araştırma yaptırıldı, sahte prensin dünyası ortaya çıktı. Dolandırıcılıktan 8 milyon dolar kazanan Gignac yakalandı ve 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.