Dünya Komple vampir öldürme takımı 2.5 milyar TL.!

Komple vampir öldürme takımı 2.5 milyar TL.!

05.01.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Komple vampir öldürme takımı 2.5 milyar TL.!

Komple vampir öldürme takımı 2.5 milyar TL.

ABD'nin Oregon eyaletinde yapılan açık artırmada 1880 yılından kalma antika "vampir öldürme seti" 12 bin dolara (yaklaşık 2.5 milyar lira) alıcı buldu.
Oregon eyaletindeki Grants Pass kasabasında oturan Chris ve Valerie Fain çifti tarafından satışa çıkartılan Vampir öldürme takımı, Seattle'lı bir antikacı tarafından satın alındı. Vampir öldürme takımını, vampirler hakkında bir de kitap yazan Prof. Ernst Blomberg'in imal ettiğini kaydeden Chris Fain, 1880'li
yıllarda Oregon ve çevresinde büyük bir vampir korkusu yaşanıdığını
ifade etti.

Olağandışı olarak nitelendirilen ve özel olarak yapılmış tahta mahfazası içinde satışa çıkartılan vampir öldürme takımı şu parçalardan oluşuyor:
-Ucu sivriltilmiş tahta kazık. (Vampirler nihai olarak ancak, kalplerine tahta kazık çakmak yoluyla öldürülebiliyor.)
-Haç biçiminde imal edilmiş tabanca. (Vampir inancı Hıristiyan halklar arasında yaygın olduğu için, bu canavarlar haçla etkisiz hale getiriliyor.)
-4 gümüş kurşun ve yeni kurşunlar imal etmek için kalıp. (Aslında kurt adamlara karşı tesirli olan gümüş kurşunların bir vampir öldürme setinde bulunması "her ihtimale karşı" mantığıyla izah ediliyor.)
-Tabancayı doldurmakta kullanılan barutun konulacağı mahfaza.
-İçinde sarmısak tozu bulunan gümüş kupa. (Sarmısağın haçtan sonra en etkili vampirsavar olduğu biliniyor.)
-Vampir ısırmalarına iyi geldiği söylenen pomadı ihtiva eden cam şişe. (Bunun bir pazarlama hilesi ya da batıl itikat olma ihtimali yüksek. Çünkü literatürde vampirlere karşı bilinen tek etkili önlem ısırmanın gerçekleşmesinin önlenmesi. Isırıldıktan sonra etkili bir ilaç bilinmiyor.)