Dünya Kore’de kültürel diplomasi: Kim konserde!

Kore’de kültürel diplomasi: Kim konserde!

01.04.2018 - 16:32 | Son Güncellenme:

Güney Kore’nin Yonhap haber ajansı, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un ülkesinde Güney Koreli grubun verdiği konseri eşiyle birlikte izlediğini duyurdu.

Kore’de kültürel diplomasi: Kim konserde

Güney Kore Kültür Bakanlığı’nın açıklamasına göre; Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ülkesinin başkenti Pyongyang’da Güney Koreli bir müzik grubunun verdiği konsere eşiyle birlikte katıldı.

Haberin Devamı

11 Güney Koreli meşhur pop müzisyeninin yer aldığı 160 kişilik sanat topluluğunu dinleyen Kim Jong-un, Güney Koreli bir sanat topluluğunu dinleyen ilk Kuzey Koreli lider oldu.

Güney Kore’nin ünlü pop şarkıcıları ve grupları on yıldan beri ilk kez nisan ayında iki ülkenin liderlerinin buluşması öncesi Kuzey Kore’ye ziyarette bulundu. Güney Koreli sanatçılar Pyongyang’da samimi bir havada karşılandı. Güney Koreli heyette Güney Kore Kültür, Spor ve Turizm Bakanı Do Jong-Whan da yer aldı.

Teorik olarak halen savaş halindeki düşman kardeşlerin liderleri Kim Jong-un ve Moon Jae-in, 27 Nisan tarihinde Panmunjom köyünde emsali bulunmayan bir görüşmeye imza atacak. Söz konusu köyde sınır bir binayı ikiye bölüyor, hatta binadaki masa bile ikiye bölünmüş halde.

Haberin Devamı

Kuzey Kore lideri Kim, göreve geldiği 2011'den bu yana ilk yurt dışı gezisini hafta başında Çin'e yaptı. Müttefikler Xi Jinping ve Kim, ziyaret boyunca objektiflere gülerek pozlar verdi.

Giriştiği füze testleriyle dünyayı titreten Kim, Mayıs ayında da ABD Başkanı Donald Trump'la buluşmaya hazırlanıyor. Trump, dün yazdığı Twitter mesajında görüşmeyi dört gözle beklediğini söyledi.