Dünya Korsanlık sadece Somali’de değil

Korsanlık sadece Somali’de değil

05.12.2008 - 15:04 | Son Güncellenme:

.

Korsanlık sadece Somali’de değil

Tuna nehrindeki Sırp limanında son iki yılda 38 Bulgar mavna konvoyunun saldırıya uğradığı bildirildi.
Bulgaristan’da yayımlanan Sega gazetesinin haberine göre, Tuna nehrinde taşımacılık yapan bir şirketin genel müdür yardımcısı İvan İvanov, Bulgaristan’dan 200 km kadar yukarıda bulunan Sırp Smederevo limanına demirli teknelerden, korsanların kablo, gemilerin taşıdığı yüklerden metal, kömür ve benzin çaldıklarını belirtti.
Ekim’de Smederevo’da demirli bir Bulgar mavnasına geceleyin bir tekneyle yanaşan silahlı korsanların saldırı düzenlediklerini ve saldırıya karşı koymak isteyen mürettebattan bir kişinin suya atıldığını ve başından yaralandığını kaydeden İvanov, Smederevo’da Ukrayna gemilerinin de saldırıya uğradığını bildirdi.

ALMAN YOLCU GEMİSİNİN İMDADINA ALMAN FİRKATEYNİ YETİŞTİ
Öte yandan, Alman Deniz Kuvvetleri sözcüsü, Der Spiegel dergisinin internet sayfasında, Oman Körfezi’nde bir Alman kruvaziyer gemisine saldırıya hazırlanan korsanların Alman donanmasına ait bir firkateyn tarafından kaçırıldığı haberini doğruladı.
İnternet sitesindeki habere göre, "MS Astor" isimli yolcu gemisine yaklaşmakta olan iki şüpheli sürat teknesini tespit eden "Mecklemburg-Vorpommern" firkateyni, gemi ile korsanların arasına girerek, uyarı ateşi açtı. Korsan tekneleri bunun üzerine Yemen karasularına doğru hızla kaçtılar.
600 yolcu kapasiteli MS Astor kruvaziyeri Mısır’ın Şarm el Şeyh kentinden Dubai’ye doğru yol almaktaydı.

Yazarlar