Dünya Kudüs’te büyükelçilik hazırlığı!

Kudüs’te büyükelçilik hazırlığı!

08.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İsrail, 14 Mayıs’ta Kudüs’e taşınması beklenen ABD Büyükelçiliği için binanın yer alacağı Ernuna Mahallesi çevresindeki cadde ve sokaklara İbranice, Arapça ve İngilizce adres levhaları yerleştirilmeye başladı.

Kudüs’te büyükelçilik hazırlığı

Bununla birlikte Kudüs Belediye Başkanı Nir Barkat, olayı sosyal medya hesabından duyururken, tabela değişimi sırasında çekilmiş bir fotoğrafını da paylaştı. Barkat, “Bu bir rüya değil, gerçek. ABD Büyükelçiliği’nin yol tabelalarını Kudüs sokaklarına taşımanın gurununu yaşıyorum” dedi.

Haberin Devamı

ABD Büyükelçiliği’nin yeni bina inşa edilene kadar Kudüs’teki başkonsolosluğu geçici merkez olarak kullanması bekleniyor. İsrail basınında ABD Başkanı Donald Trump’ın kızı Ivanka Trump ve damadı Jared Kushner’in, Kudüs’teki ABD Büyükelçiliğinin açılış törenine katılacağı haberlerine yer verilmişti. Trump, daha önce kendisinin de törene katılabileceğini belirtmişti ancak henüz bu konuda resmi açıklama yapılmadı.

'ESAD'I BİTİRECEĞİZ

Enerji Bakanı Yuval Steinitz, İran’ın Suriye sahasını İsrail’e saldırı için kullanması durumunda, İsrail’in Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ı devirerek rejimini yıkabileceğini söyledi. Reuters’ın haberine göre, İsrail merkezli Ynet haber sitesine konuşan Steinitz, “Eğer Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ülkesini İran’ın bir ileri kolu haline getirirse, bilmelidir ki bu onun ve rejiminin sonu olur” ifadelerini kullandı.