Dünya Lanetli üs, Deniz Piyadelerini korkutuyor!

Lanetli üs, Deniz Piyadelerini korkutuyor!

30.12.2009 - 11:42 | Son Güncellenme:

Hasan Abad devriye üssünün sadece birkaç yüz metre uzağındaki karakolda kalan askerler, akıllarını kaçırmak üzere!

Lanetli üs, Deniz Piyadelerini korkutuyor

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Savaşın getirdiği korkuların yanı sıra, Hasan Abad devriye üssünün birkaç yüz metre güney doğusunda yer alan Gözlem Noktası Kayası karakolundaki Amerikan askerleri bir de hayaletlerle uğraşmak zorunda kalıyor!
Burada kalan askerler ilk başta bir insan kemiği buldular. Ardından insanların farklı uzuvları, bedenleri, cesetler. Buldukları bu kalıntıları tekrar gömen Deniz Piyadeleri, arkadaşlarını cesetlerin bulunduğu alandan uzak durmaları için uyardılar.
Taliban'dan 2008 yılında alınan Gözlem Noktası Kayası karakolu, çevresinden yaklaşık 20 metre yükseklikteki bir gözleme noktası.
Bu noktayı korumak için gönderilen Deniz Piyadelerinin döndüklerinde yaşadıklarını anlatmalarıyla, Gözlem Noktası Kayası artık Afganistan'daki Amerikan güçlerinin bir numaralı "lanetli tepe"si.

Haberin Devamı

Lanetli üs, Deniz Piyadelerini korkutuyor

Garip ışıklar, garip sesler sinirleri bozuyor
Deniz Piyadelerinden 22 yaşındaki Çavuş Josh Brown, gece olduğunda garip ışıklar gördüğünü söylerken, diğer askerler neredeyse her gece garip sesler duyduklarını anlatıyor.
Onbaşı Jacob Lima'nın anlattığı olay ise çok daha ürpertici. "Uzaklardan gelen çığlık sesiyle uyandım. Güneydeki bir time gönderilen Onbaşı Zolik’in sesine benziyordu. Bana koruduğu atış noktasına gelmem için yalvarıyordu, kalkıp yanına gittiğimde, Rusçaya benzeyen fısıltılar duyduğunu söyledi. Ardından tüm gece yanında kalmam için yalvardı."
Amerikan askerleri bu karakolda aldıkları görevlerin en kısa zamanda bitmesi için ellerinden geleni yapıyorlar.