Dünya Le Figaro: Sarkozy ile Obama arasında tek görüş ayrılığı Türkiye

Le Figaro: Sarkozy ile Obama arasında tek görüş ayrılığı Türkiye

07.06.2009 - 13:43 | Son Güncellenme:

.

Le Figaro: Sarkozy ile Obama arasında tek görüş ayrılığı Türkiye

Normandya Çıkartması’nın 65. yıldönümü dolayısıyla Fransa’da düzenlenen kutlamalarına katılan ABD Başkanı Barack Obama ve Cumhurbaşkan Nicolas Sarkozy’nin Türkiye’nin AB üyeliğine ilişkin olarak sergiledikleri görüş ayrılıkları, Fransız basınında yankı buldu. Le Figaro gazetesi, “Sarkoy ile Obama arasında tek görüş ayrılığı Türkiye” diye yazdı.
Fransa’nın önde gelen gazetelerinden Le Figaro, Barack Obama ve Nicolas Sarkozy’nin düzenlediği ortak basın toplantısında çeşitli konularda taraflarca verilen mesajları değerlendirdi.
Gazete, Nicolas Sarkozy ve Barack Obama’nın, başta İsrail’in işgal altındaki yerleşim merkezlerine son verilmesi veya İran’ın ve Kuzey Kore’nin nükleer programları olmak üzere, önemli uluslararası politika dosyalarında aralarındaki görüş birliğini sergilemek için Cumartesi günü Normandiya Çıkartması’nın 65. yıldönümü kutlamalarından yararlandıkları belirtilirken Sarkozy’nin, Türkiye’nin AB’ye katılımı konusunda “hafif bir görüş ayrılığı”nın bulunduğunu kabul ettiği”ne dikkat çekti.