Dünya LIANI ‘ÖZEL EŞYALARINI’ SATIYOR

LIANI ‘ÖZEL EŞYALARINI’ SATIYOR

19.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yunanistan’ın eski başbakanlarından Andreas Papandreu’nun dul eşi Dimitra Liani kriz kurbanı oldu. 500 bin euro borcu olan Liani, Papandreu’nun kendisi için özel yaptırdığı çanta ve kürklerini internetten satışa çıkardı

LIANI ‘ÖZEL EŞYALARINI’ SATIYOR

İflasla boğuşan Yunanistan’daki ekonomik krizden eski first lady Dimitra Liani de nasibini aldı. Maddi sıkıntıya düşen Liani, ihtiyaçlarını karşılayabilmek için merhum eşi eski başbakan Andreas Papandreu’nun kendisine hediye ettiği lüks eşyalarını satışa çıkardı. Liani’nin bir internet sitesi üzerinden alıcı bulmayı umduğu eşyaları arasında kürk palto, mücevher ve çantalar yer alıyor.

20 bin euroluk Gucci kürk
En dikkat çeken eşyalar ise o dönemde yaklaşık 15 bin euroya satın alınmış Gucci marka kürk palto ve Papandreu’nun hayattayken Linai için ünlü tasarımcı Pablo Fernandez Martinez’e özel olarak sipariş ettiği Loewe marka krokodil deri çanta dikkat çekiyor. Liani’nin isminin kazılı olduğu krokodil çanta 20 bin euro değerinde. Liani, 850 euroluk “dul başbakan eşi maaşı” ile geçinemediğini belirterek, ihtiyaçlarını ve borçlarını karşılayabilmek için özel eşyalarını satmak zorunda kaldığını söyledi. Andreas ile Olimpik Havayolları’nda hostes iken tanışan Liani’nin emekli maaşı son yıllardaki kesintiler nedeniyle 2 binlerden 850 euroya düşmüştü.

Villaları satamıyor
Eski başbakanlardan Yorgo Papandreu’nun da babası olan Andreas Papandreu ile Liani’nin aşkı, 1986-1989 yılları arasında fırtınalar estirmişti. Yunanistan’da 1981-1989 ve 1993-1996 yılları arasında başbakanlık görevini üstlenen Andreas Papandreu, Liani ile evlenebilmek için dört çocuk sahibi olduğu 35 yıllık eşi Margaret Papandreu’dan boşanmıştı. Andreas’ın Margaret’tan ayrılmasının ardından evlenen çift, Atina’nın lüks Ekali semtindeki muhteşem ‘Pembe Villa’da yaşamaya başlamıştı. Papandreu’nun ‘büyük aşkı’ için özel olarak yaptırdığı iki katlı ev ölümünün ardından Liani’ye kalmıştı. Liani geçtiğimiz yıllarda villayı yıktırıp yerine üç küçük villa inşa ettirerek kârlı bir yatırıma girişmişti. Ancak Yunanistan’da patlayan ekonomik kriz nedeniyle Liani, villalarına kiracı veya alıcı bulamıyor, her yıl artan gayrimenkul vergilerini de vermekte zorlanıyor. 500 bin euronun üzerinde vergi ve kredi borcu olduğu belirtilen Liani, kısa bir süre önce villalarını icradan satışa çıkarmıştı. Ancak Liani, “Çok zor durumdayım. Evlerim var, ama satamıyorum” diyor.

‘Onursuz seçenek’
Hediye satış haberini duyuran Thema gazetesi Liani’nin kararını “Hiç de onurlu bir gelişme değil” şeklinde yorumladı. Gazeteye açıklama yapan Liani ise “Gerçekten zor durumdayım, evler satılamazsa, çözüm bulamayacağım” dedi. Liani, son yıllarda kamuoyu karşısına çıkmaktan kaçınıyordu.

Haberin Devamı

LIANI ‘ÖZEL EŞYALARINI’ SATIYOR

Papandreu ile Liani, 1989’da evlendi. Merhum Cumhur-başkanı Turgut Özal, çifte düğün hediyesi olarak gümüş fildişi ayna-tarak takımı göndermişti.

Dimitra Liani
1955 doğumlu Dimitra Liani, 1978-88 yılları arasında Olimpik Havayolları’nda hosteslik yaptı. 1987’de ABD asıllı Margaret ile evli olan Andreas Papandreu ile ilişkisi başladı. İlişkileri, Papandreu 1988’de İngiltere’de kalp ameliyatı yaptığı sırada ortaya çıktı. Andreas’ın boşanmasıyla çift Temmuz 1989’da evlendi. Liani, Ekim 1993’de başbakanlık kalem müdürü olarak atanınca siyasi fırtına koptu. Papandreu’nun 1996’daki vefatına kadar başbakanı manipüle etmekle suçlandı.