Dünya Maarif Vakfı öğrencisi üniversite sınavında birinci oldu

Maarif Vakfı öğrencisi üniversite sınavında birinci oldu

11.07.2019 - 13:26 | Son Güncellenme:

Türkiye Maarif Vakfı (TMV)  Afgan-Türk Maarif Okulları  Herat Erkek Lisesinden mezun olan Raşid Yusufi, ülke genelinde yapılan üniversiteye giriş sınavında birinci oldu.

Maarif Vakfı öğrencisi üniversite sınavında birinci oldu

TMV Afganistan Ülke Direktörü Şakir Voyvot, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülke genelinde yapılan Üniversiteye Giriş Sınavında (Konkor) birinci olarak Herat Tıp Fakültesini kazanan Raşid Yusufi'nin Afgan-Türk Maarif Okulları Herat Erkek Lisesinden 2019 yılında mezun olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

TMV tarafından Yusufi'yi teşvik amaçlı bir bilgisayar hediye edildiğini ifade eden Voyvot, direktörlük olarak ayrıca Raşid Yusufi'yi 1 hafta Türkiye gezisine götüreceklerini ve Türkiye'de eğitim imkanı sağlayacaklarını kaydetti.

Voyvot, TMV'ye ait diğer okullardan mezun olan öğrencilerin de yüksek puan alarak çok iyi bölümleri kazandıklarını vurguladı.

Afganistan'a ve halkına hizmet edecek öğrenciler yetiştirmek için çabaladıklarını dile getiren Voyvot, TMV okullarından mezun olan öğrencileri iyi yerlerde ve iyi görevlerde görmekten mutluluk duyduklarının altını çizdi.

Öte yandan Afganistan Yüksek Öğretim Bakanlığından yapılan açıklamada ise Afgan-Türk Maarif Okulları Herat Erkek Lisesinden mezun olan Raşid Yusufi'nin, Konkor sınavında 350.25 puan alarak ülke birincisi olduğu ve Herat Tıp Fakültesini kazandığı duyuruldu.

Haberin Devamı

Konkor sınavına bu sene 170 binden fazla öğrenci katıldı.