Dünya Maduro’dan ‘elektrik için dua’ çağrısı

Maduro’dan ‘elektrik için dua’ çağrısı

14.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ülkede yaşanan kesintiler nedeniyle halka elektrik tasarrufu yapma ve elektriklerin yeniden gelmesi için dua etme çağrısında bulundu.

Maduro’dan ‘elektrik için dua’ çağrısı

Vatandaşlardan minimum sayıda mum yakmasını isteyen Maduro, sosyal medya hesabından yayınladığı mesajında, “Venezuela için dua etmenizi rica ediyorum. Venezuela için barış istemenizi rica ediyorum. Tanrı’ya dua edelim, elektrik gelsin, elektrik enerjisi sistemi yeniden çalışmaya başlasın. Halkımız için barış ve sükunet diliyorum” dedi. Ülkede Simon Bolivar hidroelektrik santralinde geçtiğimiz perşembe meydana gelen arıza nedeniyle 23 eyaletin 22’sinde elektrik kesintisi yaşanmıştı. Daha sonrasında hükümet, kesintilerin “santrale saldırı düzenlendiği” için meydana geldiğini duyurmuştu. Çin ise, söz konusu kesintilerin sona ermesi için elektrik sisteminin onarımında yardımcı olmayı teklif etti.

Haberin Devamı

Öte yandan Venezuela Başsavcılığı’nın, kendisini geçici devlet başkanı ilan eden Meclis Başkanı Juan Guaido hakkında ülkede yaşanan elektrik kesintileriyle ilgili soruşturma başlattığı bildirildi. Başsavcı Tarek Saab tarafından Yüksek Mahkeme’ye sunulan soruşturma kapsamında Guaido’nun, “ülkenin elektrik sistemine sabotaj fikrini verme” suçlamasıyla sorgulanacağı belirtildi.

Maduro’dan ‘elektrik için dua’ çağrısı