Dünya Maduro rest çekti

Maduro rest çekti

02.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Darbe girişiminin ardından açıklama yapan Venezuela Devlet Başkanı Maduro, “Bu darbe girişimi cezasız kalmayacak” dedi. Ülkede huzursuzluk devam ederken, ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, skandal bir açıklama yaparak “askeri müdahale”nin ihtimal dahilinde olduğunu söyledi

Maduro rest çekti

Ekonomik ve siyasi krizle boğuşan Venezuela’da darbe girişiminin ardından ülkede gerginliğin devam ettiği haber verilirken, Devlet Başkanı Nicolas Maduro, “Bu darbe girişimi başarısız oldu. Ancak cezasız kalmayacak. Ülkenin cumhuriyet başsavcısıyla konuştum. Bu iş için özel 3 ulusal savcı atadım ve onlar şu an bu olaya karışan herkesi sorguluyor ve soruşturmayı yürütüyorlar” dedi.

Haberin Devamı

Devlet Başkanlığı Sarayı Miraflores’de konuşan Maduro, darbe girişimini bastırması ve sadakati nedeniyle Venezuela ordusuna teşekkür etti. La Carlota Hava Üssü’nde çıkan çatışmalara değinen Maduro, “Basında, La Carlota Askeri Hava Üssü’nün alındığına dair haberler çıktı ancak burası kesinlikle alınamadı. Tıpkı diğer askeri üsler gibi, La Carlota da alarm durumundaydı” diye konuştu. Darbeyi, eski muhalif Leopoldo Lopez’in yönettiğini belirten Maduro, “Sosyal medyada, aşırı sağcı muhalif, 18 yıldır tüm darbe girişimlerinde yer alan, ev hapsinden kaçan Lopez’in görüntüleri yayınlandı. Darbe teşebbüsünü özel olarak yönetiyordu ve kendi kendini devlet başkanı ilan eden milletvekili Guaido, kaydettiği videoyla bir çağrı yaparak, askeri darbeye olan desteğiyle ortaya çıktı” diyerek gelişmeleri özetledi.

Haberin Devamı

‘Karıştırmak istediler’

Çıkan çatışmalarda muhalefetin ateşli silah kullandığına vurgu yapan Maduro, güvenlik güçlerinin hedef alındığını, muhalefetin karışıklık çıkarmak istediğini belirtti. Nicolas Maduro, çatışmalarda ikisi ağır yaralı albay olmak üzere en az 5 askerin yaralandığını açıkladı. Bununla birlikte önceki günkü çatışmalarda yüzlerce sivilin de yaralandığı belirtiliyor.

Bu arada Venezuela’da Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido’nun başlattığı darbe girişimiyle ev hapsinden serbest bırakılan Lopez’in, Caracas’taki İspanya Büyükelçiliği’ne sığındığı bildirildi. Gerginliğin sürdüğü ülkede Guaido, destekçilerini sokaklara çağırırken, muhaliflerin, La Carlota Hava Üssü etrafında toplanmaya başladığı bildirildi. La Carlota’daki güvenlik güçlerinin ise göstericilere zaman zaman gazla müdahalede bulunduğu aktarıldı.