Dünya Mangkhut dehşeti şimdi Çin’de

Mangkhut dehşeti şimdi Çin’de

17.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Filipinler’de 64 kişinin ölümüne, Hong Kong’da ise 100’den fazla kişinin yaralanmasına neden olan ‘Mangkhut tayfunu’ Çin kıyılarına ulaştı. Bölgede ‘kırmızı alarm’ verildi.

Mangkhut dehşeti şimdi Çin’de

Şiddetinden dolayı ‘süper’ olarak adlandırılan Mangkhut tayfunu, önceki gün Filipinler’de etkili olmuştu. Filipinler’in kuzey kıyılarını etkisi altına alan Mangkhut tayfunu, burada 64 kişinin ölümüne neden oldu. Ölenlerin çoğu, tayfunun neden olduğu toprak kaymalarında hayatlarını kaybeden ve aralarında madencilerin de bulunduğu kişilerden oluşuyor. Yetkililer, Filipinler’de 100 binden fazla kişinin güvenli yerlere tahliye edildiğini ve dehşetten
250 bin kişinin etkilendiğini açıkladı.

Haberin Devamı

‘Dışarı çıkmayın’ uyarısı

Manghut tayfununun Filipinler’den sonra Hong Kong’a hareket ettiği, burada da 100’den fazla kişinin yaralanmasına neden olduğu bildirildi. Ardından Çin’in güney kıyılarına ulaşan tayfun, yoğun yağış ve sert rüzgârlara yol açtı. Bölge yetkilileri, alarm seviyesini en üst düzey olan ‘kırmızı’ya çıkardı. Yetkililer, 145 kilometre hızla ilerleyen tayfundan etkilenmemeleri için halka kapalı alanlardan çıkmamaları uyarısında bulundu. Mangkhut tayfunu, Çin’de bu yıl görülen 22’nci tayfun oldu.

Mangkhut dehşeti şimdi Çin’de