Dünya Menbiç’te Rusya-YPG ortak devriye iddiası

Menbiç’te Rusya-YPG ortak devriye iddiası

12.01.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Suriye’nin kuzeyinin rejime bırakılmasına yönelik Rusya gözetiminde Şam ve Moskova’da temaslar yürüten terör örgütü YPG heyetinin görüşmelerde ilerleme kaydettiği ileri sürüldü.

Menbiç’te Rusya-YPG ortak devriye iddiası

Tarafların Suriye’nin kuzeyinde sınırlarının ortak korunması konusunda uzlaştıkları iddia edildi. Terör örgütü YPG ve rejimin ‘Özerklik ve Anayasa’ dahil diğer konulara ilişkin anlaşmaya yakın olduğu ileri sürüldü.

Haberin Devamı

Rus ordusuna bağlı güçlerin Menbiç’in El Bab sınır hattındaki Erima bölgesinde konuşlandığı da iddia edildi. Bu bölgede YPG ile Rus askeri polisinin dün ortak devriye attığı öne sürüldü.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova’nın, ABD’nin çekilme kararı aldığı bir dönemde Şam yönetimi ile terör örgütü temsilcileri arasında yapılan görüşmelere atıf yapması dikkati çekti. Zaharova, “Aralık 2018 sonunda ABD Başkanı Trump, Suriye’den çekileceklerini açıkladı. Bu bağlamda, Kürtlerin Suriye hükümetiyle diyalog kurması özel anlam taşıyor. Zira Kürtler, birçok kez dile getirdiğimiz gibi, Suriye toplumunun önemli bir parçası ve Kürtlerin bulunduğu bölgelerin yeniden Suriye hükümetinin kontrolüne girmesi, Suriye’nin komşularına yönelik güvenlik risklerini ortadan kaldıracak” dedi.