Dünya Milyar dolarlık patlak

Milyar dolarlık patlak

23.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

‘Genç LeBron James’ diye anılan basketbolcu Zion Williamson, Nike ayakkabısı parçalanınca sakatlandı. Bu olayla Nike’ın kâğıt üzerindeki zararı 1.12 milyar dolar oldu. Rakip marka Puma bu fırsatı kaçırmadı ‘Puma giyseydi bunlar olmazdı’ diye bir tweet attı.

Milyar dolarlık patlak

ABD’de yıldız olmaya aday Zion Williamson’ın Nike marka ayakkabısı Duke Üniversitesi’nin basketbol takımının, Nort Caroline ile oynadığı karşılaşmada parçalandı. Müsabakanın henüz 33’ncü saniyesinde yaşanan pozisyonda, Nike marka ayakkabı dış müdahale olmadan ikiye ayrıldı. Kolej basketbolu mücadelesi sırasında yaşanan olayda sakatlanan “Geleceğin LeBron James’i” Williamson, sahayı terk etmek zorunda kaldı. Takımın koçu, 18 yaşındaki yıldızın hafif bir diz burkulması yaşadığını söyledi. LeBron James de Twitter paylaşımında, “Ayakkabı resmen ayağında patladı” dedi. Zion’ın sakatlığı sonrası karşılaşma North Carolina’nın 88-72 üstünlüğü ile sona erdi.

Haberin Devamı

1.12 milyar $’lık kayıp

Olayla ilgili Nike, Zion Williamson’a hızlı bir iyileşme süreci dilerken ayakkabı ile ilgili de “istisnai bir durum olsa da olayı aydınlatmak için çalışıyoruz” açıklamasını yaptı. Zion’un ayakkabısının yırtılmasının ardından Nike hisseleri yüzde 1 değer kaybetti. Şirketin kâğıt üzerindeki zararının 1.12 milyar dolar olduğu belirtildi.

Futbol ve basketbolda özellikle ABD pazarında önemli paya sahip şirket, Amerikan Kolej Sporları Kurumu’nda (NCAA) hem kadın hem de erkeklerde 85’ten fazla takım ve sporcunun ana sponsoru konumunda.

Milyar dolarlık patlak

Biletleri 3000 dolara satılan karşılaşmayı izleyenler arasında ABD’nin eski başkanı Barack Obama da vardı.

Fırsatı kaçırmadı

Spor giyim markalarından Puma Basketbol, Twitter hesabından esprili bir tweet attı. Zion’un sakatlandığı ana ait bir fotoğraf paylaşan şirket, altına da “Puma giyseydi bu sakatlık yaşanmazdı” diye yazdı. Ancak ABD basınında yer alan iddialara göre, Nike ile görüşme sonrası tweet’ini sildi. Görüşmede, bu tarz yaklaşımların rekabet ilkesine uymadığının dile getirildiği belirtildi.

Haberin Devamı

Güncelleme geldi ayakkabı çöktü

Nıke’ın yaşadığı başka bir sorun da piyasaya çıkardığı akıllı ayakkabı modeliyle ilgili oldu. Bağcıkları kendiliğinden bağlayan, cep telefonu ile bağlantı kurabilen Adapt BB adlı akıllı ayakkabı modelinin Android’ler için yayımlanan son güncellemeyle çöktüğü belirtildi. Kişisel kullanıma göre ceple ayarlanabilen ayakkabılar, bağcıklarını sahibine uygun şekilde kendi bağlıyor. Son güncelleme kullanıcının ayakkabısıyla bağlantısını kesti.

Milyar dolarlık patlak