Dünya Muhabirimiz yine hedefte

Muhabirimiz yine hedefte

30.01.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yunanistan'da aşırı odakları kışkırtan Stohos gazetesi Milliyet Atina muhabiri Taki Berberakis'i yine hedef gösterdi. Gazete, ayrı bir haberinde 17 Kasım terör örgütünün yakında eylem yapabileceğini de duyurdu

Muhabirimiz yine hedefte

YUNANİSTAN'da yayınlanan "Stohos" (hedef)gazetesi, Milliyet'in Atina muhabiri Taki Berberakis'i yine hedef gösterdi.
Atina'da görev yapan Türk diplomat ve gazetecileri hedef göstererek, terör odaklarını tahrik etmesiyle bilinen Stohos gazetesi, dünkü sayısında Milliyet muhabiri Taki Berberakis'in Kıbrıs'taki füze krizi sırasında Kıbrıs Rum Kesimi'nde yaptığı özel röportajlara tepkisini ortaya koydu. "Yunanistan'ın en büyük düşmanlarının lideri, Kıbrıs Rum yetkililerini aldatarak, Rum Kesimi'ne girdi" başlığını atan Stohos, Taki Berberakis'le ilgili olarak, "Türkiye'de Yunanlılar'a duyulan kinin başını çekiyor" suçlamasında bulundu.

Yunan Gizli Haberalma Örgütü (KİP) içinde iyi kaynaklara sahip olduğu bilinen Stohos haberinde, Taki Berberakis'in Kıbrıs'ta bulunduğu süre içinde KİP tarafından da takip edildiğini öne sürdü. Gazete, KİP'ten Berberakis'le ilgili olarak ayrıntılı bilgi aldığını da bildirdi.
Muhabirimizi gazetenin birinci sayfasında iki fotoğrafını basarak hedef gösteren Stohos, "Berberakis'ten ileride yine bahsedeceğiz" ifadesini kullandı.

Stohos, 1994'te Atina'da görevli tüm Türk diplomat ve gazete muhabirlerinin isim ve adreslerini yayınlayarak teröre hedef göstermiş, iki ay sonra ise, Türkiye Büyükelçiliği Müsteşarı Haluk Sipahioğlu, 17 Kasım terör örgütü tarafından vurulmuştu.
Taki Berberakis, bundan önce 1995 yılında aynı gazete tarafından hedef gösterilmişti. Stohos, Yunan - PKK işbirliğini fotoğraflarıyla ortaya çıkaran muhabirimiz hakkında 19 Temmuz 1995'te "Bizim en büyük düşmanımız, sınırdışı edilsin, artık müsamaha göstermeyelim" ifadeleriyle iki hafta devamlı yayınlanan haberlerinde, Berberakis'in resmi ve Milliyet gazetesinin kupürlerini birinci sayfasından basarak, "İşte düşmanımız" sözleriyle kışkırtıcılık yapmıştı.
Öte yandan, Stohos'un dünkü sayısında yayınlanan ayrı bir haberde "Resmi makamlar 17 Kasım terör örgütünün yakında bir eylem yapmasını bekliyor. Hedef Türk veya Amerikalı olabilir" şeklinde bilgilere yer vermesi de dikkati çekiyor.

Bu arada, taki Berberakis'e Atina'da uygulanan koruma önlemlerinin "asgariye" indirilmesinden sonra, muhabirimizin Yunan Basın Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Dimitris Reppas'a gönderdiği mektup da cevapsız kaldı.
Muhabirimiz geçen aylarda gönderdiği ve Yunan Başbakanlık Bürosu'na da ilettiği mektupta güvenlik önlemlerinin çok azaltılmasına ve yetersizliğine dikkat çekerek, "Bu önlemleri ya eski haline getirin, ya da tamamen kaldırın" önerisinde bulunmuştu. Mektuba cevap vermeyen Reppas, dünkü basın toplantısında yabancı gazetecilerin ısrarlı soruları üzerine ise, "Önlem alıyoruz, şimdiye kadar hiçbir eylem olmadı. Demek ki önlemlerimiz sonuç verilor, bundan sonra da birşey olmaz" ifadesini kullandı.
Reppas, Stohos'un Taki Berberakis'i tekrar hedef göstermesi konusunda, "Bu tehditleri protesto ediyoruz, ancak aldırmayın, önem vermeyin" şeklinde konuştu.