Dünya ‘Mursi’yi ölüme terk ettiler’

‘Mursi’yi ölüme terk ettiler’

20.06.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Mısır’ın demokratik yollarla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin mahkeme salonunda baygınlık geçirmesine karşın güvenlik görevlilerinin kendisine 20 dakikadan uzun süre yardım etmeyerek ölüme terk ettiği öne sürüldü.

‘Mursi’yi ölüme terk ettiler’

İngiliz Independent gazetesinin haberine göre, pazartesi günü duruşma salonunda rahatsızlanarak yere çöken Mursi’nin arkadaşları ve meslektaşları, güvenlik güçlerini kafes içinde tutulan Mursi’yi kurtarmak için ilk yardım müdahalesinde bulunmamakla suçladı. Mısır Başsavcılığından yapılan Mursi’nin “derhal hastaneye nakledildiği” yönündeki açıklamaya karşılık duruşma salonunda bulunanlar, diğer sanıkların yardım çağrısına rağmen güvenlik güçlerinin 20 dakikadan uzun süre Mursi’ye yardım etmediğini belirtti. Babası ve erkek kardeşi Mursi ile birlikte yargılanan Abdullah el-Haddad, tanıkların kendisine Mursi yere çöktüğü zaman yetkililerden kimsenin kendisine yardım etmediğini söylediğini aktardı. Güvenlik gerekçesiyle isminin açıklanmasını istemeyen duruşma salonundaki görgü tanıkları da Mursi’nin yakınlarının yetkililere yönelik suçlamalarını doğruladı.

Haberin Devamı

Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Hafız ise, BM’nin bağımsız soruşturma çağrısını “en güçlü şekilde kınadıklarını” söyledi. Ahmed Hafız bu çağrının, “doğal bir ölümü siyasileştirmeye çalışmak için kasten girişilen bir çaba olduğunu” belirtti. BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, Mursi’nin ölüm sebebinin ortaya çıkarılması için bağımsız bir kuruluş tarafından hızlı, tarafsız, eksiksiz ve şeffaf bir soruşturma çağrısında bulunmuştu.