Dünya Müslüman Kardeşler’den ABD cevabı

Müslüman Kardeşler’den ABD cevabı

02.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Arap ülkelerinin en gelişmiş siyasi muhalif örgütlerinden Müslüman Kardeşler, ABD yönetiminin kendilerini “yabancı terör örgütleri” listesine almaya hazırlandığına ilişkin yaptığı açıklamalara cevap verdi.

Müslüman Kardeşler’den ABD cevabı

Örgütün resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, “Önce Allah’ın yardımı, sonra çevremizdeki halklarla iş birliği içinde, sahip olduğumuz barışçıl orta yol düşüncemizde çalışmaya devam edeceğiz. Beyaz Saray Sözcüsü’nün bahsetmiş olduğu konunun hedefi ne olursa olsun, ABD’nin karar alma mekanizmasına katılanlarının bazılarının, alınan bu karara karşı tepkilerin ne olacağını çok iyi bildiklerinden eminiz” denildi. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah el-Sisi’nin talebi üzerine Müslüman Kardeşler’in yabancı terör örgütleri” listesine almaya hazırlandığı ve sürecin başlatıldığı vurgulanmıştı.

Haberin Devamı

Öte yandan İran da, ABD’nin bu kararına tepki gösterdi. İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevat Zarif, “ABD, diğerlerini terör örgütü olarak tanzim etme konumunda değildir. ABD bölgedeki en büyük teröristi destekliyor. O da İsraildir” diye konuştu.