Dünya Netanyahu seçimde favori

Netanyahu seçimde favori

26.12.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İsrail’de erken seçime gidileceğinin açıklanmasının ardından yapılan ilk kamuoyu yoklaması Başbakan Binyamin Netanyahu’nun koltuğunu koruyacağına işaret etti.

Netanyahu seçimde favori

Koalisyon ortakları 24 Aralık’ta parlamentonun feshedilerek sandığa gidilmesine oy birliğiyle karar vermiş, tarihi ise 9 Nisan olarak belirlenmişti. İsrail’in Maariv gazetesinin yaptığı bir anket, Netanyahu liderliğindeki Likud Partisi’nin 2015’te olduğu gibi en az 30 sandalye kazanacağını öngörüyor. Haberde yapılan yoruma göre, Netanyahu bu şekilde seçimi kazanırsa şu andaki benzer biçimde bir sağ görüşlü hükümet kurabilir. Netanyahu’nun kuracağı koalisyonlar en az 63 sandalye kazanacağı ifade ediliyor. Bu sayı meclisteki mevcut durumdan 2 daha fazla.

Haberin Devamı

Soruşturma sürüyor

Netanyahu’nun görevini beşinci döneme taşıması durumunda hakkında açılan yolsuzluk soruşturmaları karşısında elinin güçleneceği yorumları yapılıyor. Ankete göre İsrailli başbakanın en büyük rakibi, merkez solun olası adayı olarak görülen, eski genelkurmay başkanı Benny Gantz. Netanyahu’nun hakkında açılmış üç polis soruşturması var. Savcılığın birkaç hafta içinde polisin ‘dava açılması’ yönündeki tavsiyesini dikkate alarak iddianame hazırlaması beklenirken, bazı basın organları seçimlerin etkilenmemesi için başsavcının kararını erteleyebileceğini öne sürdü.