Dünya Obama: Bu bir terör ve nefret eylemi

Obama: Bu bir terör ve nefret eylemi

13.06.2016 - 09:43 | Son Güncellenme:

ABD lideri, eşcinsellerin gittiği gece kulübünde gerçekleşen ülke tarihinin en büyük katliamını 'terör eylemi' olarak niteledi ve ulusal yas ilan etti.

Obama: Bu bir terör ve nefret eylemi

Orlando'da 50 kişinin öldüğü gece kulübü saldırısı ABD ve dünya gündeminin ilk sırasına yerleşmiş durumda. ABD Başkanı Barack Obama düzenlediği basın toplantısında Orlando saldırısının 'terör eylemi' olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Saldırının gerekçelerine ve saldırganın bağlantılarına dair incelemelerin sürdüğünü ifade eden Obama, "Kesin olan şey ise saldırganın içindeki nefrettir" dedi.

Ülke genelinde ulusal yas ilan eden ABD Başkanı, hedef alınan eşcinsel kulübü için ise "Sadece bir gece kulübü değildi. Bir topluluğun dayanışma simgesiydi. İnsanların biraraya gelip dans ettiği, eğlendiği bir yer hedef alındı" dedi.

Obama konuşmasında ABD'deki bireysel silahlanma yasasına karşı duruşunu da yineleyerek "Bu saldırı ülkemizde silaha ulaşmanın ve bu tür saldırılar düzenlemenin ne kadar kolay olduğunu bir kez daha gösterdi" diye konuştu.

Trump: Obama istifa etmeli

Bu arada ABD başkan adaylarından Cumhuriyetçi Donald Trump, Orlando saldırısından Başkan Obama'yı ve iktidarı sorumlu tutu.

Haberin Devamı

Milyarder işadamı, "Liderlerimiz zayıf. Bunların yaşanacağını daha önce de söylemiştim. İşler daha da kötüye gidecek. Artık siyasi doğruculuğu bırakmalıyız. Benim derdim insanların hayatlarını kurtarmak" diye konuştu.

Kaynak: BBC Türkçe