Dünya Obama, Jay Leno'nun TV programına katıldı

Obama, Jay Leno'nun TV programına katıldı

20.03.2009 - 09:31 | Son Güncellenme:

.

Obama, Jay Lenonun TV programına katıldı

ABD Başkanı Barack Obama, Amerikalı talk-şov ustası Jay Leno'nun televizyon programına katıldı.
Görevdeyken böyle bir programa katılan ilk ABD Başkanı olan Obama, NBC televizyonunda yayımlanan "Tonight Show" adlı programda Leno'nun ülke ekonomisinden ABD Başkanı'nın özel hayatına ilişkin sorularını yanıtladı.

Barack Obama, ekonomiyi "tamir etmek" için tüm sorumluluğu üstlendiğini belirterek, ABD'de batmanın eşiğinde olan ve devletten aldığı 170 milyar dolar destekle ayakta kalmaya çalışan sigorta devi American International Group (AIG) şirketinin bazı çalışanlarına ödediği prim karşısında "hayrete düştüğünü" söyledi.

Obama, konuyla ilgili olarak, "AIG'ye giden mevcut primler bir sorun, ancak daha büyük sorun, insanların yeteri bildiği ve sorumluluk duygusuna sahip olduğu bir tutuma geri dönmemiz gerektiğidir. Amerika'yı inşa eden bu değerlere dönebilirsek, iyi olacağımızı düşünüyorum" dedi.

Barack Obama, eleştirilere maruz kalan Hazine Bakanı Tim Geithner'ı da güçlü bir biçimde savunarak, "Bu adamın elinde yalnızca bir bankacılık krizi yok. Dünya, ekonomik bunalımdan bu yana en kötü iktisadi durgunluğa sahip. Bence Geithner, önemli bir iş yapıyor" yorumunu yaptı.

Obama, 35 dakika süren söyleşide, Leno ile şakalaştı ve kendisini eleştirenlere atfen, Washington'da olmayı "American Idol" yarışmasına benzetti, herkesin jüri olduğunu söyledi ve "Herkesin, bir fikri var" dedi.

ABD Başkanı ayrıca Leno'nun Air Force One ile uçmanın nasıl bir şey olduğu sorusuna "Oldukça hoş" yanıtını verirken, kızları Sasha ve Malia'ya sözünü verdiği köpeği "çok yakında" alacağını söyledi.

Obama, özel hayatıyla ilgili olarak ayrıca Beyaz Saray'da bovling oynadığını, ancak son skoru 129'dan pek hoşnut olmadığını da sözlerine ekledi.