Dünya Obama’nın Almanya ziyareti, 40 milyon avroya mal olacak

Obama’nın Almanya ziyareti, 40 milyon avroya mal olacak

22.05.2009 - 15:33 | Son Güncellenme:

.

Obama’nın Almanya ziyareti, 40 milyon avroya mal olacak

ABD Başkanı Barack Obama’nın 4 ve 5 Haziranda Almanya’nın Dresden kentine yapacağı ziyaretin, yaklaşık 40 milyon avroya mal olacağı bildirildi.
Bild gazetesinin internet sayfasında çıkan haberde, Obama’nın, eşi Michelle’yle birlikte kalacağı Grand Hotel Kempinski çevresinde yaklaşık 800 kişinin görev yapacağı belirtildi.
Obama ve eşinin gezeceği her bir yerde, acil durumlar için kan gruplarına uygun 4’er litre kan hazır bulundurulacağı ve hastanede de özel bir doktor ekibinin hazır tutulacağı ifade edilen haberde, ziyaretin tüm masraflarının yaklaşık 40 milyon avro olacağı kaydedildi.
Masrafların Alman hükümeti ve Saksonya eyalet hükümeti tarafından paylaşılacağı, Dresden Belediyesinin ziyaret nedeniyle ödeme yapmayacağı bildirildi.
Diğer bir haberde de, Obama ve eşini Dresden ziyareti sırasında Chemnitz kentinde görevli bir özel polis birliğinin koruyacağı bildirildi. Özel birliğin yöneticisi olan başkomiser Thomas Menzer, Bild gazetesinin internet sayfasına yaptığı açıklamada, Obama’yı 3 Nisanda NATO zirvesi çerçevesinde Baden-Baden kentine yaptığı ziyaret sırasında da kendi birliğinin koruduğunu belirterek, “Onu koruma görevinin bize verilmesi bizim için bir onurdu. Biz kendimizi o gün dünyanın merkezinde hissettik” diye konuştu. Obama’nın Dresden kentine yapacağı ziyaret için de yeniden görevlendirilen Menzer, “Hepimiz çok heyecanlıyız. Ancak Obama Dresden’e geldiğinde hepimiz son derece dikkatli olacağız” dedi. Obama’nın Dresden kentinde, aralarında Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier’in de bulunduğu üst düzey politikacılarla görüşmeler yapması ve eşi Michelle ile birlikte tarihi kenti ve yakınlardaki Weimar kentini ziyaret etmesi bekleniyor.
Obama’nın eski temerküz kampı Buchenwald’ı da gezmesi öngörülüyor. Obama’nın amcası Charlie Payne, İkinci Dünya Savaşı sonunda bu kampı Nazilerden kurtaran Amerikan birliğinde görev yapmıştı.
ABD Başkanı eşiyle birlikte 6 Haziranda da Fransa’ya geçerek, Normandiya çıkartmasının 65. yılı vesilesiyle düzenlenecek törene katılacak.